30 Σεπτεμβρίου 2012

00:24
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 

Ως  ΕΝ. ΑΝ. οφείλουμε, μια και είναι η τελευταία προεκλογική ανακοίνωση μας, να κάνουμε έναν απολογισμό για την διετία που προηγήθηκε από το υπάρχον προεδρείο, αφού θα μας καλέσουν σε λίγες ημέρες για να το πράξουν. Απλά εμείς, θα προηγηθούμε λίγο, αφού είμαστε νέοι και το αίμα μας «βράζει». Μάλιστα για να γίνει πιο ενδιαφέρον, το θέμα, θα πούμε τι θα έπρεπε να είχε πράξει το σωματείο και τι τελικά έπραξε, οπότε εύκολα να βγουν τα όποια συμπεράσματα. Η Ελλάδα είναι από τον Μάιο του 2010 στο περιβάλλον του μνημονίου, που ξέρουμε όλοι μας τι επιπτώσεις έχει επιφέρει στις ζωές μας. Επομένως το σωματείο:

Έπρεπε: Να προασπίσει τα θεσμικά και οικονομικά συμφέροντα μας και διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο ότι είχε θιχτεί πριν την εκλογή του. (άρθρο 1 παρ. 1&3)

Αντί αυτού: Εφάρμοσε το νόμο 3833/2010 & 3845/2010 και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό εφάρμοσε και την Κ.Υ.Α. οπότε «έδεσε το γλυκό». Και αν αυτά τα τρώμε αμάσητα, γιατί, ενώ προβλέπετε με την τελευταία σύμβαση να έχουμε εξισωμένο μισθολόγιο με την ΕΘΕΛ, δεν συμβαίνει ούτε αυτό; Και όταν θέλησαν κάποιοι συνάδελφοι να διεκδικήσουν νομικά την εξίσωση, γιατί απέτρεπαν συναδέλφους να το πράξουν. Ως ΕΝ. ΑΝ. δεσμευόμαστε την νομική διεκδίκηση να την επαναφέρουμε στο «τραπέζι» και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους.

Έπρεπε: Το βασικό. Να μην έχει κομματικό χρώμα καμία παράταξη που ασχολείται με τα εργασιακά μας θέματα. Αυτό απαγορεύεται από το καταστατικό, που υποτίθεται βάση του άρθρου 9 έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν. (άρθρο 4 παρ. 2)

Αντί αυτού: Βλέπουμε τόσα χρόνια ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, να παρελαύνουν σε ψηφοδέλτια, λες και είναι υποχρεωτικό να ψηφίζω το ίδιο ως ιδιώτης και εργαζόμενος. Ερώτηση προς όλους. Απέχει πολύ η πελατειακή τακτική των κομμάτων με την συμπεριφορά των συνδικαλιστών μας που τόσα χρόνια εφαρμόζουν στον χώρο εργασίας μας; Ευχόμαστε ως ΕΝ.ΑΝ. να καταργήσουμε τα κόμματα, στην δουλειά μας, και να ψηφίζουμε άξια πρόσωπα σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Έπρεπε: Η ελεγκτική επιτροπή να συνεδριάζει μια φόρα το μήνα ελέγχοντας τα έσοδα και έξοδα του σωματείου και μια φορά το χρόνο να συντάσσει έκθεση που την ανακοινώνει στους συναδέλφους.(άρθρο 30)

Αντί αυτού: Καταρχήν δεν έχουμε αντιληφθεί κανένα πόρισμα της επιτροπής την τελευταία διετία και επίσης ακούγεται πως η λέσχη οφείλει αρκετά ενοίκια στο σωματείο. Επομένως ως ΕΝ. ΑΝ. θα επιδιώξουμε πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια σε όλα για να εισπράττουμε αυτό που μας αναλογεί.

Έπρεπε: Να συγκροτήσει επιτροπές, που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τα προβλήματα των οδηγών και των δρομολογίων. (άρθρο 3 παρ.3)

Αντί αυτού: Είδατε ποτέ κανέναν συνδικαλιστή να μπει στην βάρδια σας και να σας ρωτήσει αν όλα είναι εντάξει με το δρομολόγιο; Επιτροπές γιοκ. Εδώ πας στο σωματείο, μεσημέρι (νωρίς) και δεν υπάρχει κανείς. Δεν έχουμε τουαλέτες σε ορισμένα τέρματα και εκεί που υπάρχουν είναι «αρωματισμένες» που δεν σου κάνει καρδιά να τις πλησιάσεις. Που να μιλήσουμε, τώρα, για τα 600 volt που επωμιζόμαστε για 8 ώρες. Ως ΕΝ. ΑΝ. θα εφαρμόσουμε τις επιτροπές καθώς και τα κουτιά παραπόνων, μέσα στις εισαγωγές.

Συνάδελφοι, ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι τόμος ολόκληρος, απλά θεωρούμε ότι είμαστε νοήμονες και μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Ας μην τους κάνουμε το χατίρι και τους ικανοποιήσουμε για άλλη μια φορά την κομματική τους όρεξη. Πρέπει όλοι να αντισταθούμε διότι μεγαλώνουμε παιδιά και πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια του ευ ζην.

Ενιαία Αντίσταση, λοιπόν, από όλους