15 Αυγούστου 2012

12:18
 Πρόσω ολοταχώς για εξέγερση!

του Στρατή Μαζίδη

Το καλοκαίρι μπορεί να καλύπτει προσωρινά με το πέπλο του τα προβλήματα τους ελληνικού λαού. Η βαρυχειμωνιά όμως έρχεται. Η ανεργία συνεχίζεται, τα κάθε λίγους μήνες νέα μέτρα είναι πάλι προ των πυλών. 11 δις, 14 δις, 7 δις, λες και είναι αέρας, λες και δεν αφορούν τη βίαιη υποβάθμιση της ζωής των συνανθρώπων μας.

Αν το φιλοσοφίσουμε ζούμε με τα μισά από όσα ζούσαμε πριν δύο χρόνια. Ο υψηλός φόρος εισοδήματος, οι έκτακτες εισφορές, τα χαράτσια, η ακρίβεια σε μια σειρά βασικών αγαθών, τα καπέλα στις χρεώσεις των ΔΕΚΟ και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις που όπως το σαράκι έχουν ροκανίσει τα χρήματα των Ελλήνων.

Επίσης το παραπάνω ισχύει για τους μισούς ενεργούς Ελληνες αφού οι άλλοι μισοί είναι απλά άνεργοι.

Δουλειές δεν υπάρχουν. Η παιδεία διαλύεται. Η υγεία σε χρεώνει ήδη από το τηλεφώνημα για ένα ιατρικό ραντεβού.

Η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα είναι απλά ανεξέλεγκτες.

Σε μια εποχή που όλα μειώνονται, το μόνο που αυξάνεται είναι η απελπισία.

Δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να προβλέψει πως οδεύουμε πρόσω ολοταχώς για λαϊκή εξέγερση.

Το πότε θα ξεσπάσει δεν μπορεί να το ορίσει κανείς. Είναι όπως η βροχή. Τα σύννεφα όμως μαζεύονται.

Το δε χειρότερο είναι πως αυτό το κάτι, το μόρφωμα, αυτό το πράμα που λέγεται κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια, απέλπιδα έστω, να αποφύγουμε τα χειρότερα. Μοιραία ανθρώπακια που η ματαιοδοξία και η δίψα για εξουσία τους τύφλωσε τόσο ώστε να μη τους νοιάζει πως βυθίζουν την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα, μόνο δύο τρόπους μπορώ να δω για να αποφύγουμε μια εξέγερση με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο πρώτος είναι να γίνει ένα θαύμα. Ο δεύτερος είναι ο επικείμενος πόλεμος στη Συρία σε μια γενικευμένη μορφή του που θα εμπλέξει τη χώρα μας. Κάποιοι άλλωστε εργάζονται μεθοδικά να το πετύχουν αυτό.

Όπως και να χει, ας είμαστε ενωμένοι. Το μέλλον προβλέπεται πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον όταν ξημερώσουμε κάποια στιγμή, να χαράξει μια καλύτερη μέρα.

http://troktiko.eu/

freepen.gr

filologos10.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.