4 Αυγούστου 2012

16:35
Κάλεσμα συμπαράστασης προς τις αρχές της Πόλης

Τρίκαλα 30-07-2012

Είναι πλέον πασιφανές πως οι Πολίτες αυτής της άθλιας Χώρας των απατεώνων…, γνωστοί ως «ταγοί» που επί 38χρόνια μέλημα τους ήτανε να διαμορφώσουν την άλλοτε όμορφη Χώρας μας σε άσχημη, άθλια και δυστυχισμένη, σε ζητιάνα, αποικιοκρατούμενη και διαμελισμένη…, πως την ξεχαρβαλωμένη κεντρική εξουσία των λαμόγιων μπορεί και οφείλει ο Δήμος - λαός- της κάθε τοπικής εξουσίας της επικράτειας με τους μηχανισμούς και τους Πολίτες της να ανατρέψουν την πορεία της ή να την ακυρώσουν και να αναλάβουν δράσεις όχι μόνο συσσιτίων και άλλων παρεμφερών… ευκολιών για τις κοινωνίες πλέον των φτωχών, αλλά για τις ποταπές πολιτικές που μας επιβάλλει η Τρόικα και εκτελούν οι ντόπιοι τροϊκανοί με ζήλο.

Οι Πολίτες του Δήμου τείνουν το χέρι τους στους ταγούς της τοπικής εξουσίας (αναφερόμαστε στα Τρίκαλα και στο Κίνημα Δεν Πληρώνω) να αντισταθούν από κοινού στα μαύρα και αποπνιχτικά σύννεφα που όλο πυκνώνουν και μας κλείνουν την ανάπνα. Και είναι σύννεφα που δεν θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες, αλλά θα μεταβάλλουν την οργή του λαού σε καταστροφική θύελλα, που κανείς υγιής νους δε το εύχεται και δε το θέλει.

Αυτό αποτέλεσε και αποτελεί και το κύριο μήνυμα του Κίνημα Δεν Πληρώνω, το οποίο, στις 30-07-2012, 10μελή κλιμάκιο ζήτησε συμπαράσταση και συμπόρευση ενάντια στα μαύρα σύννεφα που μας κλέβουν αέρα και ήλιο. Τα αιτήματα του κλιμακίου, από κάθε άποψη δίκαια και ανθρώπινα, είναι αιτήματα που δεν μπορούν οι Πολίτες να ανταποκριθούν πλέον στις ληστρικές πολιτικές της κεντρικής εξουσίας που τους επιβάλει μέσω της τροϊκανής λιτότητας -κυριολεκτικής οικονομικής αφαίμαξης- και ζητούν παύση πληρωμών σε εφορίες και τράπεζες. Αυτή είναι η συμπαράσταση, αλληλεγγύη αλλά και αναγνώριση που το δεκαμελές κλιμάκιο ζήτησε από τις τοπικές αρχές για τον αγώνα που διεξάγει. Το κλιμάκιο του Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελούμενο από τους συμπολίτες, Ζαρίντα Γιώργο, Μαντζανά Κώστας, Παλμούτση Αχιλλέα, Παπαγιάννη Βασίλη, Ρίτσιο Γιάννη, Σταμόπουλο Χρήστο, Φασούλα Βάιο κ. ά. πέρασε την πόρτα του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη Χρήστο, συζήτησε τους λόγους της επίσκεψης και παρέδωσε αναλυτικό κείμενο με τα αιτήματα. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Διευθυντή της ΔΟΥ Τρικάλων κ. Ταγαρίδη Γιώργο, από κει στο Δημαρχείο συναντήθηκε με το δήμαρχο Τρικάλων κ. Χρήστο Λάππα και κατέληξε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Άξιο προσοχής αποτελεί το γεγονός ότι όλοι οι προαναφερόμενοι υπεύθυνοι της Πόλης και γενικότερα του Νομού άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον για τα όσα αναφέρθηκαν από το κλιμάκιο, το οποίο, κλιμάκιο, αποκόμισε καλές εντυπώσεις. Μένει να δούμε στην πορεία το βάθος των θετικών εντυπώσεων και ευχόμαστε να είναι θετικές.

Κλείνοντας ο γράφων καταθέτει μια προσωπική άποψη για τα άθλια συμπαρομαρτούντα. Θέλει να πιστεύει πως οι τοπικοί ταγοί γνωρίζουν καλλίτερα από τον κάθε έναν την τρέχουσα δραματική κατάσταση, δεν απέχουν από αυτή, τη ζούνε στην καθημερινότητά τους από τις ζωντανές παραστάσεις των Πολιτών. Λίγη ανυπακοή στην κεντρική εξουσία δε βλάπτει. Πιότερος αφουγκρασμός στα αιτήματα των Πολιτών μεγαλώνει το ανάστημά τους.
Για τη σύνταξη του κειμένου
Βάιος Φασούλας, Τρίκαλα 31-07-2012
…………………….…………………………………………………………………………………………
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Να γενικευτεί η
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
(Όσοι έχετε ακόμη χρήματα, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!. Μην τους δίνετε και τα τελευταία!)

Ο Λαός δεν μπορεί να πληρώσει τίποτα πια. Σε λίγο δεν θα έχει στην κυριολεξία ούτε ευρώ στην τσέπη!
Ο Λαός πένεται και άρχισε να πεινάει. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μαζική εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού! Οι σκηνές από την Κατοχή θα επαναληφθούν!

Ωστόσο, οι αδίστακτοι κυβερνήτες, και η ολιγαρχία του πλούτου που βρίσκεται πίσω τους, καλούν τον λαό να πληρώσει φόρους, φόρους, φόρους! Και συγχρόνως δόσεις και τοκοχρεωλύσια ατελείωτα στις τράπεζες.

Γνωρίζουν οι ίδιοι οι πουλημένοι κυβερνήτες ότι τα ραβασάκια της εφορίας (χαράτσια, τέλη, εισφορές, φόροι…) δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ! Όπως και τα χρέη στις τράπεζες. Λόγω αντικειμενικής αδυναμίας. Τίποτα δεν μπορείς να πάρεις απ’ αυτόν που δεν έχει!

Πλημμύρα, όμως τα ραβασάκια, συνοδευόμενα πάντα από απειλές, και τρομοκρατία. Κόψτε το κεφάλι σας και πληρώστε! Γιατί αλλιώς θα σας κατασχέσουμε τα σπίτια, τους μισθούς και τις συντάξεις σας και θα σας βάλουμε φυλακή! μας απειλούν.

Μα είναι δυνατόν να βάλουν εκατομμύρια Έλληνες στη φυλακή;!
Ο σκοπός τους προφανής. Με τις απειλές και τον εκφοβισμό θέλουν να μας πάρουν και τα τελευταία ευρώ. Θέλουν να ξαφρίσουν στην κυριολεξία τον Λαό. Μας θέλουν άφραγκους, εξαθλιωμένους, και συνακόλουθα, υποταγμένους. Θέλουν τον υπερήφανο Ελληνικό Λαό «άβουλο, μοιραίο και σκυφτό» στα ντόπια τροϊκανόδουλα όρνεα και την προστάτιδά τους τρόικα του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου.

Χρέος, ελλείμματα, μνημόνια, τρόικα είναι τα όπλα τους για να περάσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους, να κάνουν περαιτέρω αναδιανομή του πλούτου σε βάρος μας και να δημιουργήσουν την Ελλάδα της κοινωνικής ερήμου και της εθνικής υποτέλειας.

Αδιαφορούν για τους ανθρώπους , αδιαφορούν και για την ανάπτυξη (σ’ αυτή τη φάση δεν τη θέλουν). Επιδιώκουν μεθοδικά και συστηματικά οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί πάμφτωτοι και υποδουλωμένοι στον «ασιατικό παράδεισο» του… «Ελλαδιστάν»!
ΚΑΛΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥΣ, και κατ’ επέκταση όλο τον ελληνικό λαό:
-Να προβεί άμεσα σε πλήρη στάση πληρωμών σε εφορίες και τράπεζες, για να διασώσει τα τελευταία χρήματα που έχει ακόμη στα χέρια του.
Έτσι με τα χρήματα που θα σωθούν:
α) θα βοηθήσει κάπως την επιβίωσή του, και
β) με τη διάθεσή τους στην αγορά θα φρενάρει κάπως τη γιγάντωση της ανεργίας και τα λουκέτα.
Αν θέλει χρήματα η μνημονιακή κυβέρνηση, να προβεί:
α) στη φορολόγηση των πλουσίων, και
β) στην πάταξη της μεγαλοφοροδιαφυγής.
Τα χρήματα υπάρχουν. Βούληση απαιτείται!

-ΑΠ’ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!
-ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
-Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ!

(Ας μην περιμένουμε να έρθει η στάση πληρωμών ντε φάκτο. Θα είναι χειρότερα.)

Βάιος Φασούλας
Ε.Ο. Καλαμπάκας 134
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
τηλ: +30 24310 72132
www.fasoulas.de
pelasgos@fasoulas.de

«Αναγκαστικά πρέπει να γυρίζουμε πίσω, προκειμένου να συναντήσουμε τη μήτρα που γέννησε τη σημερινή ιστορία, η οποία ως σήμερα δεν καταγράφηκε σωστά παρά κουτσουρεμένα και κάτω απ’ το μακιγιάζ που κατά καιρούς επέβαλαν διάφοροι λόγιοι και συμφέροντα. Από εκεί πρέπει να που δεν φαίνονται αν δεν τις σκαλίσεις». Β.Φ.

http://www.politikokafeneio.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.