22 Αυγούστου 2012

01:36

«Αλήθεια, τίνος τροϊκανού ή υπουργού το αυτί θα ιδρώσει επειδή τα σκουπίδια θα πνίξουν π.χ. τα Ζαρουχλέικα;», διερωτήθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς προτείνοντας στην συνέλευση των δημάρχων της Αχαΐας τον δρόμο των κινητοποιήσεων.

«Η συνεχής περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων προς την Αυτοδιοίκηση δεν συνιστά μια προχειρότητα ή μια επιπολαιότητα. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και της τρόικας που σκοπό έχουν να βάλουν τη χώρα σε μια κατάσταση εσωτερικής στάσης πληρωμών, χωρίς αυτή την εξέλιξη να τη χρεωθεί η επίσημη κυβέρνηση και ως εκ τούτου να αποφευχθεί ο κίνδυνος χαρακτηρισμού ως πιστωτικού γεγονότος. Πολύ απλά μας ρίχνουν το μπαλάκι της ουσιαστικής χρεοκοπίας της χώρας. Οδηγούν τη χώρα σε μερική εσωτερική στάση πληρωμών με όχημα τους Δήμους, αυτή είναι η αλήθεια. Το θέμα ως εκ τούτου είναι εθνικό, δεν είναι απλά μια τοπική υπόθεση που καλούνται να διαχειριστούν οι Αυτοδιοικητικοί Οργανισμοί», υποστήριξε ο κ. Δημαράς.

Κατά τον δήμαρχο Πατρέων, η λύση δεν είναι το κλείσιμο των δήμων.

«Εν τέλει αν κλείσουμε τους Δήμους ποιος θα την πληρώσει; Οι πολίτες μας θα την πληρώσουν καθώς θα ζουν σε πόλεις που θα τους πνίγουν τα σκουπίδια, που θα είναι βυθισμένες στο σκοτάδι, που δεν θα λειτουργούν οι κοινωνικές τους δομές για να παρέχουν έστω και τη στοιχειώδη στήριξη στους συμπολίτες μας που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική λεηλασία που υφίστανται», τόνισε ο κ. Δημαράς και πρότεινε:

1. Οι δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία διαρκείας κατασκηνώνοντας στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. «Να μην φύγουμε από εκεί αν δεν μπει τέλος στον κατήφορο», ήταν η χαρακτηριστική φράση του δήμαρχου Πατρέων.

2. Να στείλουν ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Ευρωβουλευτές, με σκοπό τη διεθνοποίηση του προβλήματος. Παράλληλα, να υποβάλλουν αίτημα, ώστε εκπρόσωπος της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραστεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να μιλήσει για να εξηγήσει την κατάσταση.

3. Οι Έλληνες Αυτοδιοικητικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιφερειών να θέσουν εκεί το θέμα και να ζητήσουν τη λήψη απόφασης συμπαράστασης προς την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

4. Να στείλουν ενημερωτική επιστολή προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να οργανώσουν συσκέψεις κατά περιφέρεια τους βουλευτές της αντίστοιχης Περιφέρειας, με σκοπό να τους ζητήσουν τη λήψη απόφασης από τη Βουλή που θα βάζει φραγμό στις περικοπές.

5. Κάθε Δημοτική Αρχή και κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουν πρωτοβουλία για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας στην οποία αναφέρονται, με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου που θα αντιδράσει στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας. «Να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας τι σημαίνει για τη ζωή τους και τη λειτουργία της πόλης τους, ο οικονομικός στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε ο κ. Δημαράς.
http://www.protothema.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.