22 Αυγούστου 2012

01:26
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Αθήνα
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα περιστατικά ρατσιστικής και αστυνομικής βίας του τελευταίου μήνα, οργανώνουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα.
Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών δήλωσε πως: «Όταν ένας φτωχός, ένας μετανάστης δεν μπορεί να βρει το δίκιο του και δεν τον σέβεται η αστυνομία, παραβιάζοντας η ίδια το νόμο, αυτό είναι πρόβλημα για όλη την κοινωνία, τη δημοκρατία και τις ελευθερίες,. Αύριο μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα καταγγείλουμε όσα έχουν γίνει».
"Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι: «εισαγγελικές έρευνες πραγματοποιούνται μόνον αν κάποια υπόθεση προβληθεί από την τηλεόραση και πάλι μπαίνουν στο αρχείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, στις επιχειρήσεις "σκούπα" έχουν προσαχθεί 7.000 αλλοδαποί, εκ των οποίων κρατήθηκαν οι 1.500. Οπότε, οι περισσότεροι είχαν χαρτιά, παρ' όλα αυτά τους συνέλαβαν. Αυτό αποδεικνύει πως οι επιχειρήσεις αφορούν όλους τους μετανάστες και όχι μόνο τους παράνομους, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο. Η κυβέρνηση, ότι με την ατιμωρησία και την αδιαφορία που επιδεικνύει σε παρόμοια περιστατικά, όπως η δολοφονία του Ιρακινού στις 11 Αυγούστου, έξω από τζαμί, στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα φασιστών, ενισχύει τη δράση των μηχανοκίνητων συμμοριών της Χρυσής Αυγής που δρουν ανενόχλητοι, με καθημερινές επιδρομές τους εναντίον μεταναστών. Τα περιστατικά αυτά είναι καθημερινά, αλλά κανείς δεν μιλάει, γιατί ο κόσμος φοβάται. Ότι συμβαίνει, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, ότι "για όλα φταίνε οι μετανάστες" και να περνάει ανενόχλητη τα μέτρα λιτότητας και εγκατάλειψης κάθε κοινωνικής πρόνοιας».
Ο Αχμέτ Χασάν κατήγγειλε εισβολή και απειλές της αστυνομίας μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους 23 στο Περιστέρι στις 29/7, λέγοντας: «Ήμασταν 5 άτομα μέσα στο σπίτι. Μπήκαν μέσα άρχισαν να σπάνε και να μας τρομοκρατούν. Ένας αστυνομικός βρήκε ένα μπουκάλι μπύρα, το έσπασε και μας είπε «θα σας σφάξω και θα σας κάνω ότι θέλω, να φύγετε από τη χώρα μας, βρωμιάρηδες». Μετά ήρθε ένας άλλος αστυνομικός με άλλη στολή και μας έφτυσε έναν έναν». Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι την αστυνομία την είχαμε καλέσει οι ίδιοι, μετά από ρατσιστική επίθεση που έγινε στο σπίτι από φασίστες, που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους και μπήκαν μέσα. Όμως η αστυνομία αντί να συλλάβει τους φασίστες, συνέλαβε τους τρεις και τους υπόλοιπους προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει και να μας εξευτελίσει».


Ακολούθησαν και άλλες επώνυμες καταγγελίες μεταναστών, ενώ οι διοργανωτές της συνέντευξης κατήγγειλαν ότι η ΕΛΑΣ έστειλε στην Αιόλου 47 όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου για το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 24ης Αυγούστου στην Ομόνοια στις 6μμ!
Ένας εξ αυτών δήλωσε ότι τους έστειλε το ΑΤ Ακροπόλεως για την συνέντευξη και ο επικεφαλής απειλούσε να προσαγάγει το δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου, που κατέβηκε στην είσοδο και διαμαρτυρήθηκε καιαύριο Τετάρτη θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την παρουσία αστυνομίας κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.
Πρόσθετες Πληροφορίες

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ρεπορτάζ:
Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος
http://www.ert.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.