11 Αυγούστου 2012

09:42
Το ανακοίνωσε σήμερα ο Κ. Χατζηδάκης

Απελευθερώνεται και η αγορά των λεωφορείων Το ανακοίνωσε σήμερα ο Κ. Χατζηδάκης
Μέχρι τον Μάρτιο του 2013 θα έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των λεωφορείων, το οποίο θα εισαγάγει ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας των λεωφορείων. Αυτό δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τη διοίκηση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι την άνοιξη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, όπως και η τεχνική προεργασία προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η απελευθέρωση το 2015.

Σε ερώτηση αν η απελευθέρωση σημαίνει πρακτικά ότι ένα τουριστικό λεωφορείο θα μπορεί να εκτελεί έργο συγκοινωνιακό, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να διαμορφώσει ένα καινούργιο τοπίο και ότι ο ίδιος δεν μπορεί από τώρα να προδιαγράψει τους κανόνες, αφού θα υπάρξει διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα και ύστερα από συνεννόηση με τον κλάδο, θα υπογραφεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού σήματος στα τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα πειρατείας .
http://www.thebest.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.