26 Ιουλίου 2012

21:11


Καλωσορίζουμε όλους τους συναδέλφους, στη νέα εποχή που επιθυμούμε να ιδρύσουμε μετά τις επόμενες εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο χειμώνα στον οργανισμό μας.

Αυτό που επιλέξαμε ως πρόταση είναι η δημιουργία μιας κίνησης, που κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει όλο και περισσότερο κι η οποία πρεσβεύει τις εξής αρχές:

1. Δεν είμαστε πρόβατα κανενός και δεν ανήκουμε σε καμιά παράταξη και φυσικά δεν προτάσσουμε κανένα «χρώμα» σε κανέναν διότι απεχθανόμαστε το γνωστό «μαντρί».

2. Ως απόρροια της παραπάνω συνθήκης δεν έχουμε διάθεση να δημιουργήσουμε κομματική πελατεία, διότι ο καθένας είναι υπεύθυνος να μας κρίνει για το έργο μας κι όχι για τις «φάτσες» μας.

3. Έχουμε αποφασίσει να ενημερώσουμε την βάση (αν μας δοθεί η ευκαιρία) διότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό σε αυτό το επίπεδο, το οποίο προκαλεί το λιγότερο υποψίες.

4. Θέλουμε να ασχοληθούμε, πραγματικά, με τα προβλήματα της κίνησης, της δουλειάς μας,, διότι είμαστε οδηγοί και επιθυμούμε το ίδιο και για το μέλλον. Μακριά από εμάς η έννοια του «εργατοπατέρα» ή του «αριστοκράτη» συνδικαλιστή.

5. Θέλουμε, επιτέλους, να δώσουμε μια αξιοπρεπή μάχη για τα ζητήματα του μισθού μας, διότι η αξιοπρέπεια είναι το συστατικό που θα μας κρατήσει όρθιους στη κοινωνία και που με λύπη διαπιστώνουμε ότι η έννοια αυτής της λέξης αρχίζει να φθίνει σιγά-σιγά.


Αυτό που μας «ανάγκασε» να προβούμε σε αυτή τη κίνηση είναι η μοιρολατρία και το αίσθημα της ήττας που το υπάρχον σωματείο μας έχει καλλιεργήσει, ακόμη και πριν την πραγματική μάχη. Αν θυμηθούμε κιόλας τα καθησυχαστικά λόγια τους στην αρχή της κρίσης για την εξαίρεση του κλάδου μας από τα μνημόνια, τότε, το μόνο που κατ΄ ελάχιστον τους καταλογίζει κανείς είναι η έλλειψη ετοιμότητας και μετάδοση ψευδών πληροφοριών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η κρίση που πλήττει τη χώρα, αποκάλυψε τη «γύμνια» του σωματείου μας, κι ενώ έπρεπε «ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα να φανεί», μάλλον εδώ και 3 χρόνια είμαστε από ξέρα σε ξέρα.

Γνωρίζουμε τις αντιστάσεις που θα προβάλλει το ‘σύστημα’ που συνηθίσαμε τόσα χρόνια, αλλά η εποχή που αντικαταστήσαμε όλοι μας τη λέξη «αξιοπρέπεια» με τη λέξη «προσωπικό βόλεμα» πέρασε ανεπιστρεπτί.

Είμαστε όλοι μας νέοι στη δουλειά μας, αλλά επειδή την αγαπάμε, θα την προασπιστούμε με καθαρότητα και εντιμότητα, γιατί απλά την θεωρούμε δεύτερο σπίτι κι όχι τσιφλίκι μας.

Σε λίγες ημέρες θα σας γνωστοποιηθούν τα μητρώα που απαρτίζουν τον πυρήνα της κίνησης μας, αν και σε λίγο θα έχουμε μάλλον πρόβλημα για τις σελίδες που θα χρειαστούμε να τα «χωρέσουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.