25 Ιουλίου 2012

22:50
Αφού δεν έρχονται οι εμίρηδες έβαλαν έναν …. Εμίρη

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω κάνει η κυβέρνηση κι εκεί που λέμε δόξα τω Θεώ, αρχίζουμε να φωνάζουμε βόηθα Παναγία.

Κι αυτό το λέμε διότι ενώ άρχισε να πνέει ένας κάποιος άνεμος αισιοδοξίας με την απόφαση για τη Χαλυβουργία και τη σθεναρή στάση του κ. Σαμαρά σε άλλα ζητήματα, ξαφνικά μας ήρθε…ταμπλάς μόλις ακούσαμε τα ονόματα της νέας διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Πρόεδρος ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ που έφυγε κακήν κακώς ως αποτυχημένος και διευθύνων σύμβουλος κάποιος… Εμίρης, κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank. Για τον πρώτο έχουμε γράψει πολλά και έχουμε πει περισσότερα, για το δεύτερο δεν τον ξέρουμε αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Είπαμε αμάν για να φύγει ο Μητρόπουλος που ήταν κορυφαίο στέλεχος της Eurobank και τώρα φορτωνόμαστε έναν ακόμη τραπεζικό; Πόσο διαφανής είναι μια τέτοια επιλογή και γιατί θα πρέπει –ακόμη κι αν είναι καθ’ όλα κύριος και άξιος- να λογοδοτεί η κυβέρνηση για ένα από τα… δεξιά χέρια του κ. Γ. Κωστόπουλου;

2. Ελπίζουμε στην κυβέρνηση να έχουν χιούμορ και να διάλεξαν τον Γιάννη Εμίρη εξαιτίας του… επωνύμου του. Δηλαδή, σου λένε στην κυβέρνηση, αν οι εμίρηδες του Κατάρ έρθουν να συνομιλήσουν με έναν… ισάξιό τους Εμίρη, μπορεί να φέρουν και λεφτά. Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Αφού δεν έρχονται οι εμίρηδες με επενδύσεις, ας βάλουμε έναν… Εμίρη να ξεγελάσουμε τον κόσμο.

Για τον Τάκη Αθανασόπουλο, τι να πει κανείς. Είχε μια επιτυχημένη καριέρα ως επικεφαλής στην Τογιότα και το 2007 κάποιοι φωστήρες της τότε κυβέρνησης Καραμανλή τον έκαναν επικεφαλής στη ΔΕΗ. Θα τον θυμούνται όλοι οι Έλληνες για τις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια που ζητούσε αλλά και για την αδυναμία του να συμμαζέψει τα οικονομικά της Επιχείρησης και κυρίως τους ανεξέλεγκτους συνδικαλιστές του Φωτόπουλου.

Δείτε ένα βίντεο που είχε προκαλέσει σάλο τότε:


Γράφαμε επίσης (14/06/2008) επί προεδρίας Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ για να μη νομίζουν κάποιοι ότι δεν τα λέγαμε:

Έχουν χάσει τη μπάλα, ή μας δουλεύουν κανονικά;

«Σε αυτή την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν χάσει κάθε μέτρο. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι προκλητικές εμφανίσεις του προέδρου της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλου που ζητάει αυξήσεις στα τιμολόγια πάνω από 23% σε 14 μήνες, και παράλληλα, εν μέσω θύελλας ακρίβειας και εμφανούς δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για την συνεχή πτώση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, να έχει το θράσος να λέγει ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού στην Ιταλία, είναι 86% ακριβότερα από τα ελληνικά. Ποιος φταίει κατά τον πρώην μάνατζερ της «Τογιότα», για όλα αυτά; Μα, και βέβαια οι καταναλωτές που προκαλούν το … φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εκείνοι, λέει, δημιουργούν τη ζήτηση ενέργειας, άρα αυτοί πρέπει να επωμισθούν το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπής.

Ας μας απαντήσει όμως ο κ. Αθανασόπουλος, σε κάτι άλλο: Δηλαδή, με τα σχέδιά του για νέους λιγνιτικούς σταθμούς θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων; Διότι, εμείς πιστεύουμε ότι με την άκρως ρυπογόνο τεχνολογία που θέλει να στήσει με τους Γερμανούς, μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Και φταίει ο καταναλωτής που η ΔΕΗ επί σειρά πολλών ετών δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό για να περιορίσει τη ρύπανση και τα φουγάρα της εκπέμπουν καρκίνο.

Κατά τα άλλα, γνωρίζει πολύ καλά ότι έχουν γίνει προσφυγές στην ΕΕ από φορείς και οργανώσεις (μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου) και ότι η ΔΕΗ έχει φάει πολλές κατραπακιές και καταδίκες για το περιβάλλον.Και κάτι ακόμα: Ο κ. Φώλιας, αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, που πρόσφατα διερήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν ευθύνεται αυτός για την ακρίβεια, αλλά ο Αλογοσκούφης, έχει δώσει την έγκρισή του στον κ. Αθανασόπουλο να μιλήσει περί αυξήσεων;

Εάν η απάντηση είναι «ναι», τότε πολύ απλά, αυτή η κυβέρνηση μας δουλεύει, όλη μαζί. Ή, εν πάση περιπτώσει, έτσι νομίζει. Πάντως, είναι να απορεί κανείς πως ο πρόεδρος της ΔΕΗ κάνει συνεχώς λόγο για αυξήσεις (και αυξήσεις γίνονται συνεχώς) και δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια για οικονομία στην κατανάλωση. Μήπως παίζει τον ρόλο του agent provocateur; Τουτέστιν, ανοίγει το δρόμο -για παράδειγμα- για την πυρηνική ενέργεια. Εξάλλου, αυτή δεν είναι η μόνη «καθαρή» ενέργεια, που θα’ λεγε και ο Σουφλιάς;»

Βεβαίως, όταν άκουσε ο τότε υπουργός Χ. Φώλιας τις απαιτήσεις του κ. Βουρλούμη τον άδειασε κανονικά λέγοντας: «Ο κ. Αθανασόπουλος μιλάει για τη ΔΕΗ και εγώ για την Κυβέρνηση

Τώρα πάμε και σε μια άλλη πτυχή του κ. Αθανασόπουλου. Τον Απρίλιο του 2004 γράφαμε επίσης:

Βουρλούμης και Αθανασόπουλος στο ΔΣ της Καθημερινής

Δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΤΕ και της ΔΕΗ στο διοικητικό συμβούλιο της “Καθημερινής”. Σύμφωνα με την ενημέρωση της εκδοτικής εταιρείας προς το ΧΑΑ (30.03.11), ο Παναγής Βουρλούμης και ο Τάκης Αθανασόπουλος κατέλαβαν τις θέσεις των, Χαράλαμπου Ρούσσου και Βασίλη Διαμαντόπουλου, για το υπόλοιπο της θητείας του ΔΣ ως το Ιούνιο, οπότε και θα συγκληθεί η τακτική γενική συνέλευση. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος κατέλαβε θέση γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου…”

Προφανώς κάποιοι στη σημερινή κυβέρνησης έχουν εκτιμήσει τα προσόντα του κ. Αθανασόπουλου γι’ αυτό και του έδωσαν το «φιλέτο» τον αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Μάλλον δεν πάνε καλά στην κυβέρνηση και τους έχει πειράξει η ζέστη. Χάθηκαν τα στελέχη που δεν είναι μπλεγμένα και «σημαδεμένα». Εκτός κι αν η κυβέρνηση έχει άλλο… σατανικό σχέδιο. Να στείλει στο ΤΑΙΠΕΔ ως μέλος του ΔΣ και τον… Νίκο Φωτόπουλο με τον οποίο είχε «θερμή» σχέση ο κ. Αθανασόπουλος.

Η μόνη μας ελπίδα, μετά από αυτή την κάκιστη επιλογή για το Ταμείο είναι να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων η οποία θα έχει το σημαντικότερο ρόλο στο όλο project. Και το ΤΑΙΠΕΔ απλά θα είναι… τροχονόμος. Αλλά τότε γιατί να τους πληρώνουμε;

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.