15 Ιουλίου 2012

16:13
Ποιοι θα αναλάβουν τις διοικήσεις κρίσιμων οργανισμών – τα ονόματα που ακούγονται και το παρασκήνιο.


Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση Σαμαρά - Αβραμόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν τα επικείμενα ταξίδια του Πρωθυπουργού και ο προγραμματισμός τους
Εντονο παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη για τις αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, ενώ ονόματα γράφονται και σβήνονται τόσο στο μπλοκάκι του υπουργού Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη όσο και στα επιτελεία των άλλων κυβερνητικών εταίρων, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ. Οι ανακατατάξεις ή αναδομήσεις που έρχονται σε κρίσιμους οργανισμούς έχουν άμεση σχέση και με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι αποκρατικοποιήσεις.

Στο σημαντικό πόστο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων είναι οριστική η απόφαση για αντικατάσταση του νυν διευθύνοντος συμβούλου κ. Κ. Μητρόπουλου. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, για πρόεδρος προορίζεται ο κ. Ευ. Κουρτέσης, ενώ κερδίζει έδαφος και η περίπτωση της τοποθέτησης του κ. Αντ. Βαρθολομαίου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Στο τραπέζι παραμένει το όνομα του κ. Π. Δούκα, ενώ αρνήθηκαν οι κκ. Π. Βουρλούμης και Τ. Αθανασόπουλος.

Για τη ΔΕΗ, που αναμένεται να αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης το επόμενο διάστημα, μετά και την πολεμική διάθεση των συνδικαλιστών, όλα θα εξαρτηθούν από τη διαπραγμάτευση που θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο και θεωρείται πολύ πιθανό το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διοίκησή της να προέρχεται από τον χώρο του ΠαΣοΚ και να αντικαταστήσει τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αρθ. Ζερβό που θα αποχωρήσει μαζί με τον κ. Κ. Θέο.

Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς η επιλογή θα γίνει μεταξύ του κ. Ν. Αναστασόπουλου, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και τον υπουργό κ. Κ. Μουσουρούλη, και του νυν επικεφαλής του οργανισμού κ. Γ. Ανωμερίτη, την παραμονή του οποίου επιθυμεί το ΠαΣοΚ. Ομως είναι δύσκολο να κερδίσει το ΠαΣοΚ τη μάχη του ΟΛΠ, καθώς στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα παραμείνει ο κ. Στ. Αγγελούδης, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου.

Μεγάλο παζάρι γίνεται για πολλούς οργανισμούς και ΔΕΚΟ, ενώ στο Investment Greece αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Αλ. Μωραϊτάκης και θα αντικατασταθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι κκ. Τ. Θωμόπουλος και Χαρ. Κύρκος.

Δεν αποκλείεται να παραμείνουν στις διοικήσεις της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οι κκ. Θ. Παπαλουκάς και Κλέων Παπαδόπουλος. Νέο πρόσωπο ετοιμάζεται για τη θέση του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) που θα αντικαταστήσει τον κ. Κ. Μπίκα. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είναι ο κ. Θ. Δραβίλλας που ήταν αναπληρωτής διευθυντής της ΝΔ και είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.
http://www.tovima.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.