20 Ιουλίου 2012

09:14


Στοιχεία για τις μέσες αποδοχές και το συνολικό κονδύλι μισθοδοσίας στη ΔΕΗ έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η διοίκηση της επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι η μείωση του προσωπικού, των μισθών και των δαπανών για υπερωρίες, οδήγησαν σε μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 700 εκατ. ευρώ ή 41%, από 1,7 δισ. το 2009 σε 1 δισ. ευρώ το 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, ο μέσος μισθός (συνολικές καθαρές αποδοχές σε δωδεκάμηνη βάση μαζί με υπερωρίες, αποζημιώσεις εκτός έδρας, βάρδιες, κλπ.) διαμορφώνεται στα 1.700 ευρώ και την τελευταία τριετία η μέση μισθολογική δαπάνη ανά εργαζόμενο μειώθηκε κατά 36%.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές και τους δημοσιογράφους, κάνει λόγο για λυσσαλέα και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

«Άλλο πράγμα είναι η κριτική, άλλο η σκληρή κριτική και εντελώς διαφορετικό η στοχοποίηση όσων διαφωνούν μαζί σας», αναφέρει ο κ. Φωτόπουλος, επικαλούμενος άρθρα με τίτλο «Σκοτώστε τώρα τον "Φωτόπουλο" (που κρύβετε μέσα σας)» και «Μην πειράζετε το σκάλπ του Φωτόπουλου», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη Βουλή κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πει στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ «Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις».

Ο κ. Φωτόπουλος αναφέρει ακόμη πως δεν απείλησε τη χώρα με μπλακ-άουτ αλλά δήλωσε ότι «εάν χρειαστεί θα ασκήσουμε το νόμιμο, συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας της απεργίας», για να μην αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.