2 Ιουλίου 2012

21:29
Πρώτη είδηση στην ενότητα Repubblica TV της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica είναι τα εγκαίνια καταστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης για Έλληνες αναξιοπαθούντες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Στο αφιέρωμα της ιταλικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της μορφή που φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα καταρρέει», δημοσιεύεται βίντεο, που έχουν δει σχεδόν 2.500 χρήστες, με λήψεις από το εσωτερικό του καταστήματος αλληλεγγύης που απευθύνεται αποκλειστικά σε «όσους έχουν ελληνικό αίμα», όπως γράφει χαρακτηριστικά η Repubblica.

Στο κείμενο που συνοδεύει τα πλάνα αναφέρεται ότι «το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή άνοιξε στην περιφέρεια της Αθήνας ένα κατάστημα τροφίμων με χαμηλές τιμές ή σε αρκετές περιπτώσεις δωρεάν, στο οποίο όμως θα έχουν πρόσβαση μόνο άνθρωποι με ελληνική εθνικότητα». Επίσης μεταφέρονται κι οι δηλώσεις του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου που κάνει λόγο για στήριξη αποκλειστικά ελληνικών οικογενειών «που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα».

Στο παντοπωλείο τα τρόφιμα συγκεντρώνονται και διανέμονται με πρωτοβουλία μελών του κόμματος, ενώ όπως ήδη έχει ανακοινωθεί οι 18 νεοεκλεγέντες βουλευτές θα διαθέσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της αποζημίωσης τους για δράσεις αλληλεγγύης σε Έλληνες που έχουν ανάγκη.

«Στηρίζουμε αποκλειστικά ελληνικές οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία, ελληνικές πολύτεκνες οικογένειες που θα έπρεπε να στηρίζει το κράτος και να προβάλλει ως παράδειγμα στο λαό μας, αλλά και άτομα μεγάλης ηλικίας που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται από μήνα σε μήνα, όλοι οι Έλληνες που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στα νύχια των αδίστακτων διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υπαλλήλων τους, είναι απαραίτητο να στηριχθούν από ένα δίκτυο ανιδιοτελούς κοινωνικής αλληλεγγύης» επεσήμανε ο βουλευτής Β’ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, που συντονίζει τις συγκεκριμένες δράσεις του κόμματος.

Από την πλευρά του, βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς, που παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στα άτυπα … «εγκαίνια» επεσήμανε : «Με πίστη και θέληση, μπορούμε και θα κάνουμε τη διαφορά τόσο μέσα στη βουλή, όσο και στους δρόμους και τις πλατείες, αναγκάζοντας το άθλιο πολιτικό κατεστημένο να ξεχάσει αυτά που ήξερε ως τώρα».

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Χρυσής Αυγής, προγραμματίζεται η λειτουργία παρόμοιων «Κοινωνικών Παντοπωλείων» σε διάφορες υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.
http://www.protothema.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.