8 Ιουνίου 2012

11:57
Γλιτώνουν πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις φορτώνοντάς τες σε ανύποπτους οδηγούς!

Κλήσεις για μη πληρωμή διοδίων από τα οποία δεν πέρασαν, για τροχαίες παραβάσεις που δεν υπέπεσαν ή ακόμη και για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων τα οποία αγνοούν, κινδυνεύουν να λάβουν ανυποψίαστοι οδηγοί.

Αιτία ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης, οι οποίοι σκαρφίστηκαν να παραποιήσουν τους αριθμούς στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλυτώσουν πρόστιμα, φορτώνοντάς τα σε άλλους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ολοένα και πιο συχνά τα μικτά κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Μεταφορών Μαγνησίας διαπιστώνουν αλλοίωση πινακίδων κυκλοφορίας.

Η παραποίηση στους αριθμούς των φορτηγών δημοσίας χρήσης γίνεται με την επικόλληση μαύρης μονωτικής ταινίας, ώστε το 3 ή το 9 να μετατρέπονται σε 8 για παράδειγμα.

«Το φαινόμενο παρατηρείται συχνά τελευταία και οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, διότι σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και κατ’ επέκταση με την προστασία της ανθρώπινης ζωής», ενημέρωνε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αργ. Κοπάνας από το σημείο της παραλίας, όπου έστησε μπλόκο σε οχήματα η Κινητή Μονάδα Ελέγχου Καυσαερίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Η συγκεκριμένη παράβαση είναι πολύ σοβαρή και εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες φορτηγών, γιατί στον ανυποψίαστο κάτοχο των γνήσιων πινακίδων μπορεί να στέλνονται κλήσεις για μη πληρωμή διοδίων, άλλες τροχαίες παραβάσεις ή ακόμη και για τροχαία ατυχήματα», πρόσθεσε.

Για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον διευθυντής της υπηρεσίας Γιώργο Κανάτα. Γίνεται, όπως είπε, μία πολύ σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά από τα μικτά κλιμάκια.

Τους τελευταίους πέντε μήνες διενήργησαν 1.479 ελέγχους και διαπίστωσαν 191 σοβαρές παραβάσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων σε υπέρβαρα οχήματα, μη ασφαλή φόρτωση, επέμβαση στον ταχογράφο, παραποίηση πινακίδων, φθαρμένα ελαστικά, οδήγηση βαρέων οχημάτων με ερασιτεχνικό δίπλωμα, ληγμένα δελτία τεχνικού ελέγχου.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.