6 Ιουνίου 2012

23:53
Αλλάζει τον τραπεζικό της λογαριασμό η πρόεδρος της Αργεντινής

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ μετά τις επανειλημμένες επικρίσεις που δέχτηκε λόγω της φήμης ότι διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό σε αμερικανικά δολάρια, την ώρα που ισχύουν δρακόντειοι περιορισμοί για την εξασφάλιση από τους ιδιώτες συναλλάγματος σε όλη τη χώρα, κατέστησε σαφές με σημερινές δηλώσεις της στα ΜΜΕ του Μπουένος Άιρες ότι, «από ’δω και στο εξής θα αποταμιεύει σε πέσος».

«Αποφάσισα να αλλάξω τον τραπεζικό λογαριασμό μου, από αμερικανικά δολάρια σε πέσος. Φίλοι, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι να πράξετε το ίδιο, είναι πιο αποδοτικό» βεβαιώνει στις δηλώσεις της η πρόεδρος της Αργεντινής.

Αν και η ίδια δεν αποκαλύπτει το ύψος της αποταμίευσής της, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Clarin, «η πρόεδρος διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. αμερικανικών δολαρίων». Πρόκειται για μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, ενίοτε επικριτική για πεπραγμένα της προέδρου Κίρσνερ.

Σήμερα, στην επίσημη αγορά ένα αμερικανικό δολάριο ανταλλασσόταν προς 4,5 πέσος Αργεντινής, ενώ στην ανεπίσημη αγορά προς 5,90 πέσος, λόγω του συγκριτικά υψηλού πληθωρισμού στην Αργεντινή.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, για την προμήθεια συναλλάγματος από ιδιώτη, ισχύουν δρακόντειοι περιορισμοί, εκτιμά το πρακτορείο Reuters, «ακόμα και για τα προγραμματισμένα ταξίδια στο εξωτερικό».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.