21 Ιουνίου 2012

09:35
Κάνοντας ιστορική αναδρομή στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930 και την άνοδο του ναζισμού, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι απευθύνει προειδοποίηση για τις συνέπειες της λήψης δρακόντειων μέτρων λιτότητας.

Πληροφορίες σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις του Έβαλντ Νοβότνι τη Δευτέρα είχαν δημοσιευτεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, και την Τετάρτη ήλθε επίσημη επιβεβαίωση εκ μέρους εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (OeNB).

«Η πεισματική εστίαση στη λιτότητα [που είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1920] οδήγησε σε μαζική ανεργία, στην κατάρρευση των δημοκρατικών θεσμών και τελικά στην καταστροφή του ναζισμού» δήλωσε ο Νοβότνι σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones.

«Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν τα άτακτα παιδιά» ανέφερε ο Νοβότνι, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο όταν εκφράζει την επιθυμία να επιβληθούν μέτρα λιτότητας στους εταίρους της, όπως στην Ελλάδα. «Υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση» στη λιτότητα, σημείωσε.

http://www.briefingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.