8 Ιουνίου 2012

09:52
Ένα χαστούκι χρειαζόταν μόνο για να ξυπνήσει τη δημοκρατία του συστήματος. Όλους τους έμμισθους που χρόνια τώρα μας χαστουκίζουν εικονικά κάθε μέρα απ’ τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Και πάρε να ‘χεις δηλώσεις αποτροπιασμού, από αυτούς που έβγαλαν ψυχοπαθείς 2100 συνανθρώπους μας που οδηγήθηκαν στον θάνατο με την ψυχολογική βία που τους ασκήθηκε. Από αυτούς που οδήγησαν 1200000 άτομα στην ανεργία και τη νεολαία στην ξενιτειά.

Και να παλίμψηστα περί δημοκρατίας από αυτούς που σφύριζαν αδιάφορα μέχρι πρότινος για τα θύματα της Marfin, των Δεκεμβριανών και άλλων συναφών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Και να όλοι αυτοί που επέβαλλαν την πολιτισμένη βαρβαρότητα των παραθύρων να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στο όνομα μιας κατά το δοκούν δημοκρατίας.

Ένα λάθος χαστούκι, σε λάθος πρόσωπο και σε λάθος στιγμή, ήταν αρκετό για να ξεχαστούμε για λίγο βρε αδερφέ, να χαλαρώσει το μυαλό μας από τα δαιμόνια του μνημονίου και όσα μας περιμένουν.

Ένα λάθος χαστούκι, σε λάθος πρόσωπο και σε λάθος στιγμή, στάθηκε αρκετό για να ενωθεί η αριστερά σ’ αυτό τον τόπο, έστω για ένα λεπτό.

Θέλουμε
Αλβανούς συμμαθητές
Αφγανούς συνάδελφους
Πακιστανούς γείτονες
Και
Κλωτσιές στους φασίστες

Το παραπάνω σύνθημα από αφίσα, είναι ένα από τα πολλά που έχουν κατακλύσει το κέντρο τη στιγμή που οι ειδικοί αναρωτιούνται για τα αίτια που οδήγησαν σε αύξηση της Χρυσής Αυγής. Και αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Στο ίδιο κέντρο που μιλούν για αυξημένη εγκληματικότητα, γκετοποίηση και όλα τα γνωστά. Και μην αναρωτηθείτε γιατί δεν αναφέρονται σε αυτές τις αφίσες όσοι σήμερα έστειλαν μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας

Ανάλογα με το ποιο πόδι κλωτσάει τη δημοκρατία μετράει ο πόνος

Πόσα λάθος χαστούκια θα ακολουθήσουν όμως αν όλοι δεν αναλογιστούν τις ευθύνες τους και συνεχίσουν να διεκδικούν το αλάθητο της γνώμης τους και μόνο, προσβλέποντας στην θαλπωρή του διπόλου της εξουσίας .

Γιατί μην κοροϊδευόμαστε και η αντιπολίτευση, εξουσία ασκεί.

Πόσα λάθος χαστούκια θα ακολουθήσουν αν οι έμμισθοι των παραθύρων δεν σταματήσουν τον ανηλεή πόλεμο στους πολίτες που τους πληρώνουν.

Γιάννης Μ.
olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.