8 Ιουνίου 2012

22:07

Χιλιάδες επιβάτες του μετρό του Λονδίνου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εκτάκτως τις υπόγειες αμαξοστοιχίες, καθώς δύο εκατομμύρια λίτρα νερού πλημμύρισαν τη γραμμή μεταξύ των σταθμών Stratford και Bow.

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να συνεχίσουν πεζοί το ταξίδι τους, πάνω στις ράγες του μετρό. Το χάος συνεχίστηκε και σήμερα, με τους μηχανικούς να μάχονται απελπισμένα να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Συγκεκριμένα, είχε προκληθεί μια διαρροή σωληνώσεων στο σημείο και οι ειδικοί φοβούνταν ακόμα και το ενδεχόμενο κατάρρευσης της σήραγγας.

Σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, για το περιστατικό ευθύνεται η εταιρία «Thames Water», καθώς οι εργάτες της είχαν κληθεί να διορθώσουν μια μικρή διαρροή σε υπέργεια διασωλήνωση, αλλά λόγω ενός τεχνικού λάθους επιδείνωσαν τη κατάσταση και αυτή μεταφέρθηκε στον υπόγειο συρμό. Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί επίσημο προμηθευτή των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.

Ο επικεφαλής του μετρό του Λονδίνου, Howard Collins, τόνισε πως αυτό το «τραγικό συμβάν» αποτελεί ένα «εφιαλτικό σενάριο» για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόλις 50 μέρες πριν τη τελετή έναρξης. «Ως υπεύθυνος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του μετρό, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το Σάββατο, ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε.




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.