16 Ιουνίου 2012

18:31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ
Νέες ταυτότητες θα πρέπει να προμηθευτούν οι έλληνες πολίτες από το φθινόπωρο του 2012.
Οι νέου τύπου ταυτότητες θα έχουν το σχήμα και το μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα αναγράφονται σε αυτό το ονοματεπώνυμο του κατόχου, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο, η ιθαγένεια, ο τόπος γέννησης.
Το νέο στοιχείο στις νέες ταυτότητες είναι πως θα έχουν ημερομηνία λήξης όπως τα διαβατήρια, καθώς όπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «η ελληνική ταυτότητα θα αναγνωρίζεται ως ταξιδιωτικό έγγραφο σε υιοθέτηση και εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Στο πίσω μέρος της ταυτότητας θα αναγράφεται και η ομάδα αίματος του κατόχου της.
Η διαδικασία αντικατάστασης της υπάρχουσας αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να κληθούν για αντικατάσταση οι παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης, και κατά αλφαβητική σειρά.
Μέχρι να αντικατασταθούν τα περίπου 10 εκατομμύρια δελτία ταυτότητας των ελλήνων που μένουν εντός και εκτός της χώρας θα ισχύουν κανονικά οι παλαιού τύπου ταυτότητες.
Την ευθύνη για την αντικατάσταση των ταυτοτήτων όσων διαμένουν στο εξωτερικό θα αναλάβουν οι κατά τόπους προξενικές Αρχές.
http://www.tanea.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.