6 Ιουνίου 2012

23:34
Από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων τη Δευτέρα 21 Μαϊ 2012, κάποιοι μαθητές του 3ου και 4ου Λυκείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης άρχισαν να παραπονιούνται ότι μετά τη διανομή των θεμάτων αρχίζει μία «παρέλαση» πολλών μαθητών προς τις τουαλέτες.

Κάποιοι δε απ αυτούς που πήγαιναν στις τουαλέτες μίλησαν. Τι είπαν;

Ότι το φροντιστήριό τους, τους βοηθά κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Αυτά που είπαν έφτασαν στα αυτιά της επιτροπής εξετάσεων του 3ου Λυκείου και οι άνθρωποι προς τιμήν τους έκαναν το αυτονόητο. Ενημέρωσαν τους υποψηφίους ότι τα κινητά απαγορεύονται έστω και κλειστά και είναι αιτία μηδενισμού του γραπτού.

Το υπενθύμισε δεύτερη φορά ο πρόεδρος της επιτροπής περνώντας μέσα από τις αίθουσες. Τετάρτη 30 Μαϊ όταν άρχισε η παρέλαση, έγινε επιτέλους έλεγχος, σε τρεις μαθητές.

Και οι τρεις είχαν κινητό στη τσέπη. Το ένα μάλιστα απ αυτά ήταν ανοικτό και είχε απαντήσεις των θεμάτων της ίδιας ημέρας. Οι μαθητές προφανώς μηδενίστηκαν, τα κινητά τα πήρε η αστυνομία, η επιτροπή έκανε πρακτικό και μετά;

Ούτε στις ειδήσεις ακούστηκε ούτε πουθενά.

Η επιτροπή στο πρακτικό δεν αναφέρει ότι υπήρχαν οι απαντήσεις στο ανοικτό κινητό. Αποφυγή ευθυνών. Παραβίασαν βλέπετε "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα". Το θεώρησαν πιο σημαντικό αυτό από τη διασφάλιση της απονομής δικαιοσύνης και αποκάλυψης του πραγματικού ενόχου που βέβαια δεν είναι ο μαθητής. Το κινητό όμως ήταν ανοικτό και το μήνυμα διαβάστηκε με τη συγκατάθεση του μαθητή.

Φοβάμαι ότι θα κουκουλωθεί και αυτή η υπόθεση όπως και η άλλη προ διετίας στο 4ο Λύκειο με τη διαρροή της Γεωμετρίας στις ενδοσχολικές! Οι μαθητές το έχουν "τύμπανο" και κάποιοι κρυφό καμάρι.

Δεν είναι ώρα να αποκαλυφθούν αυτοί που διαφθείρουν τη νεολαία με στόχο το χρήμα;

Δεν είναι άδικο για όσους τίμια διαγωνίζονται να υποσκελίζονται από επιτήδειους;

Η ατιμωρησία ενισχύει την εγκληματικότητα.

Αλήθεια γιατί γίνονται οι εξετάσεις χωρίς απενεργοποιητές κινητών; Είναι δυνατόν να διαφθείρεται ο πλέον αδιάβλητος θεσμός που έχουμε στη χώρα με στόχο κάποιων να προσελκύουν μαθητές - πελάτες;

Να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να καθαρίσει επιτέλους ο "κόπρος του Αυγεία".

Είναι εύκολο να μάθει κανείς ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Υπάρχουν τα πρακτικά του σχολείου και τα κινητά των μαθητών. Ας ανοίξουν για να αποκαλυφθούν αυτοί που έστειλαν τις απαντήσεις.

Με κινητά πιάστηκαν τρεις μαθητές, όμως η διαρροή με αποστολή των απαντήσεων των θεμάτων έγινε σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό και σε όλες τις ημέρες του διαγωνισμού. Οι ίδιοι οι μαθητές γνωρίζουν και κάποιοι απ αυτούς έχουν διάθεση να μιλήσουν.

Τώρα και εσείς γνωρίζετε.

Ας επιληφθεί επιτέλους η Δικαιοσύνη και ας κάνει τη δουλειά της. Έχετε υπόψη ότι αγωνίζομαι να κοινοποιήσω το θέμα και δεν τα καταφέρνω. Μια μικρή έρευνα στα πρακτικά του σχολείου θα δείξει πολλά.

Επωνύμως:
Σαρρής Γιώργος
Γονέας αδικημένου παιδιού
sarrisgeorgios@yahoo.com

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.