3 Ιουνίου 2012

11:19
Ένας ακόμα παραλογισμός και δείγμα της αντιδημοκρατικής λειτουργίας του ισχύοντος πολιτεύματος είναι και αυτό.

Τέτοιες μέρες σε ένα χρόνο λήγει η πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος και σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 6, επιτρέπεται να γίνει νέα αναθεώρηση. Επομένως η Βουλή που θα εκλεγεί στις 17 Ιουνίου θα είναι εκ των πραγμάτων αναθεωρητική.

Κι όμως κανένα κόμμα δεν κάνει λόγο γι’ αυτό, ούτε καταθέτει συγκεκριμένες αναλυτικές προτάσεις. Επίσης, αν και το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθόσον η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της Πολιτειακής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, εντούτοις κανένα κόμμα δεν το αγγίζει.

Δηλαδή ο λαός καλείται να εκλέξει μια Βουλή η οποία, εκ των πραγμάτων, θα αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς να του έχει από πριν τεθεί κανένα σχετικό θέμα ώστε να πάρει την κατάλληλη απόφαση. Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα λέγεται «δημοκρατία» και «συμμετοχή» του λαού. Ο λαός θα παρακολουθεί του χρόνου τέτοια εποχή συζητήσεις και συναλλαγές μεταξύ κομματικών αρχηγών για την αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας, χωρίς ο ίδιος να έχει πάρει καμία θέση, ούτε να έχει δώσει σχετική εντολή.

Αποδεικνύεται λοιπόν πλήρως ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, ανεξαρτήτως χρωμάτων και αρωμάτων είναι παιδί του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από την κοινωνία και ενδιαφέρεται μόνο για την διαιώνισή του. Το μόνο που διακυβεύεται είναι η αλλαγή του ενός πόλο του σάπιου διπολισμού.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.