4 Μαΐου 2012

16:06
Την ανάγκη συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην Ελλάδα, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συσταθεί μια ισχυρή κυβέρνηση συνασπισμού που θα διασφαλίσει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, επισημαίνει στην έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Tο IIF αναλύοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στις 18-20 Απριλίου, διαπιστώνει μια ελαφρά ανάκαμψη των δύο κυρίαρχων παρατάξεων, οι οποίες έχουν ούτως ή άλλως δεχθεί τεράστιο πλήγμα μετά την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.

Ωστόσο, αναγνωρίζει πόσο δύσκολο είναι - δεδομένων των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν- να συνεργαστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συστήνοντας μια σταθερή κυβέρνηση για την ερχόμενη τετραετία.

Επιπλέον, μια κυβέρνηση συνεργασίας θα θεωρηθεί από πολλούς δείγμα έλλειψης της ισχυρής λαϊκής εντολής που χρειάζεται το κυβερνών σχήμα προκειμένου να δρομολογήσει τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Εφόσον επαληθευτούν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και την 7η Μαΐου προκύψει πράγματι ένα πολυκερματισμένο κοινοβούλιο, υπογραμμίζει το IIF, θα είναι αναγκαία η διατήρηση της μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές αργότερα μέσα στο έτος.

από ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.