4 Μαΐου 2012

06:11
Φωτογραφία για Financial Times: τρόμος για την επομένη των εκλογών
Την ανησυχία των Ευρωπαίων για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην Ελλάδα, αλλά και την ανεξαρτήτως αποτελέσματος απαρέγκλιτη πορεία των μεταρρυθμίσεων μετά τις εκλογές παρουσιάζουν οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται παράγοντες της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η εξασφάλιση έστω μιας οριακής πλειοψηφίας. Η Financial Times αναφέρεται σε διαρροές από συνεργάτες του απερχόμενου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, σε ότι αφορά τη δημοσιοποίηση της λίστας δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Στο ίδιο δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς υπόσχεται πως θα κάνει αλλαγές στο Μνημόνιο, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να καθησυχάσει τους φόβους των Βρυξελλών ότι η κυβέρνηση του θα επιχειρήσει να το επαναδιαπραγματευτεί. Όλα αυτά φυσικά, σε περίπτωση που εκλεχθεί.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι απουσιάζει το χρονοδιάγραμμα για τις δραστικές μειώσεις στη φορολογία, κάτι που αποτελεί βασική εξαγγελία του κ. Σαμαρά.

Ο "αμφιλεγόμενος" Σαμαράς

Σύμφωνα με την Financial Times, έντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται να είναι πολλοί ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξαιτίας της "αμφιλεγόμενης", όπως την αποκαλούν, στάσης του ηγέτη της ΝΔ αναφορικά με τη δημόσια στήριξη της συμφωνίας.

Έντονη είναι κατά την εφημερίδα η αγωνία των Βρυξελλών για το ενδεχόμενο τα δύο μεγάλα κόμματα να μη μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται. "Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα έχει ελάχιστο πεδίο ελιγμών. Το ΔΝΤ, μάλιστα, απειλεί να αναστείλει τη χρηματοδότηση ακόμα και από το επόμενο τρίμηνο αν αντιληφθεί καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων".

Ανησυχίες επίσης εκφράζονται για το αν τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα καταφέρουν να επιτύχουν αυτοδυναμία στη Βουλή και για το κατά πόσο μπορούν και διατίθενται να συνεργαστούν για την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται τέλος, για το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε πάνω από 15%.


πηγη:news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.