26 Μαΐου 2012

18:47


Μετά από πτήση διάρκειας 24 ωρών, το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη ολοκληρώνοντας το ταξίδι του χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει ούτε σταγόνα βενζίνης.
Αφετηρία του, βέβαια, ήταν η -όχι και τόσο μακρινή- Ελβετία, συνεπώς, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι του πήρε μερικές ώρες παραπάνω, αλλά το γεγονός ότι αξιοποιεί για την κίνησή του αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια είναι το πιο σημαντικό.

Ο πιλότος του αεροπλάνου, Αντρέ Μπόρσμπεγκ (Andre Borschberg) χαρακτήρισε μοναδική την εμπειρία της πτήσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι όλα πήγαν βάσει σχεδίου, χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια μετεωρολόγων.

"Ήταν απίστευτο να πετάς στα σύννεφα σ το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης και να μη διστάζεις να πετάξεις από πάνω τους. Αυτό επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη της ηλιακής ενέργειας κι ακόμη περισσότερο." δήλωσε ο πιλότος.

Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση ήταν πάνω από την Ελβετία και κράτησε 26 ώρες 10 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα.

Επόμενος σταθμός για το Solar Impulse είναι το Μαρόκο, οπότε και θα έχει πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι πάνω από τη Μεσόγειο.

Στόχος της ομάδας είναι το 2014 να μπορέσει ένα καινούριο και βελτιωμένο αεροπλάνο να κάνει το γύρο του κόσμου, αξιοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια και χωρίς να χρειαστεί καθόλου καύσιμα.
http://www.e-go.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.