22 Μαΐου 2012

22:09
Εκπρόσωποι των φαρμακοποιών συναντήθηκαν αργά το απόγευμα με τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό κ. Παν. Πικραμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των προέδρων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ κ.κ. Γερ. Βουδούρη και Ι. Τούντα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση ώστε οι φαρμακοποιοί να μη σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ελλείψει ρευστού, τα χρήματα που συζητιόταν να τους δοθούν δεν θα υπερέβαιναν τα 100 εκατομμύρια. Άλλωστε, ο λογαριασμός του ΕΟΠΥΥ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.

Η συνάντηση απέβη άκαρπη καθώς μέχρι τώρα οι φαρμακοποιοί εμμένουν στην απόφασή τους να κατεβάσουν τα ρολά των φαρμακείων αύριο και να σταματήσουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Τα χρέη του Οργανισμού υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι οφειλές του Απριλίου και του Μαΐου.

Μάλιστα, οι αρμόδιοι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έστειλαν σήμερα εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για τα οφειλόμενα προς τους φαρμακοποιούς.

newspost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.