3 Μαΐου 2012

09:13
H Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει εάν τα ταξί θα εισέρχονται στις νέες λεωφορειολωρίδες που θα δημιουργηθούν.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα. Το θέμα της κατασκευής των λεωφορειολωρίδων εγκρίθηκε, ωστόσο, το εάν τα ταξί θα μπορούν να κυκλοφορούν σε αυτές θα αποφασίσουν τα μέλη της Επιτροπής.

Η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ως μια πρώτη νίκη. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών υπέβαλε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αίτημα για να εκφράσει την άποψή της. Χωρίς αυτό το αίτημα, το θέμα θα είχε πάρει έγκριση με συνοπτικές διαδικασίες, αφού κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν "το κράτησε" για συζήτηση την ώρα που αυτό εκφωνήθηκε. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το έθεσε σε συζήτηση επειδή το ζήτησε μια κίνηση πολιτών.

Παρ' ότι το κλίμα ήταν αρνητικό, με εκφρασμένη την άποψη του δημάρχου και του αντιδημάρχου αστικού σχεδιασμού υπέρ της παραχώρησης αυτού του δικαιώματος στα ταξί, η καταλυτική εισήγηση της Ένωσης για τα διακαιώματα των Πεζών, αλλά και οι απόψεις άλλων δημοτικών συμβούλων που ζήτησαν το λόγο (του Γιώργου Δημαρέλου, του Θανάση Παππά, του Χρήστου Ελευθεριάδη, του Θέμι Σεβαστιάδη, της Άννας Πολυχρονιάδου και του Λευτέρη Κιοσέογλου και του Αντώνη Καρούμπη) αντέστρεψαν το κλίμα και προκάλεσαν διαφοροποιημένη εισήγηση του δημάρχου με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί από τη συνολική έγκριση των λεωφορειολωρίδων το κομμάτι που αφορούσε την είσοδο των ταξί, και να παραπεμφθεί για απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής".

Η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών θα είναι παρούσα και εκεί, με τις θέσεις της για ανθρώπινη πόλη, με επιστημονικά επιχειρήματα και με τις επιπλέον υπογραφές που συνεχίζει να συλλέγει μέσω της ιστοσελίδας της www.enosipezon.gr

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.