10 Μαΐου 2012

12:37
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τα μέσα Μαΐου επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τρόικα περιμένει πρώτα να δεις τις «δημοκρατικές εξελίξεις».

Η επίσκεψη προγραμματιζόταν για το διάστημα 15-21 Μαΐου.

Σε αυτή θα γινόταν μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ θα επέστρεφε αργότερα, στις αρχές Ιουνίου, για τον έλεγχο του Μνημονίου 2 και την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, ύψους 11,6 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2013-2014.

Την ίδια ώρα, στην επιφάνεια βγαίνει ξανά το σενάριο περί παράτασης ενός έτους, έως το 2015, για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες της λιτότητας στην ανάπτυξη.

Αυτό το σενάριο είχε αναφερθεί και την περίοδο που γινόντουσαν οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο και έτσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί η παράταση, ώστε το 2013-2014 να ληφθούν μέτρα 4,5% του ΑΕΠ και άλλο 1% του ΑΕΠ το 2015.

Σημειώνεται ότι με βάση το νέο Μνημόνιο, η κυβέρνηση πρέπει να εξοικονομήσει περί τα 3,5 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, ερωτηματικό αποτελεί η στάση της Κομισιόν, καθώς το ΔΝΤ έχει ήδη πει ότι μπορεί να διαθέσει περί τα 8 δισ. ευρώ περίπου στην Ελλάδα το 2015.

http://www.tanea.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.