25 Μαΐου 2012

12:08


Η προσχώρηση του μουσουλμάνου δικηγόρου - πρώην βουλευτή της ΝΔ - Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Αριστερά επισημοποιήθηκε χθες μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη.
Ο Ιλχάν Αχμέτ, που στις τελευταίες εκλογές πολιτεύτηκε με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, θα καταλάβει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ροδόπης, φιλοδοξώντας να μετατρέψει την εκλογική δυναμική του σε έδρα αυτή τη φορά, αφού στις εκλογές της 6ης Μαΐου, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει περίπου 11.000 σταυρούς δεν κατόρθωσε να εκλεγεί εξαιτίας της αποτυχίας της ΔΗΣΥ να μπει στη Βουλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δημοκρατική Συμμαχία λόγω της συμμετοχής του μουσουλμάνου πολιτευτή στο ψηφοδέλτιό της απέσπασε στη Ροδόπη το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της στην επικράτεια μετά την Ευρυτανία, «κάστρο» της οικογένειας Μπακογιάννη.

Η συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ κλείστηκε ως αποτέλεσμα της άρνησής του να ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΔ, επιμένοντας στις θέσεις που είχε εκφράσει ήδη από το 2009, ότι η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά έχει «εθνικιστικά χαρακτηριστικά που απωθούν ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη».

Ο 44χρονος Ιλχάν Αχμέτ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ το 2004, χωρίς όμως να κατορθώσει να επανεκλεγεί το 2007 αν και αύξησε τις ψήφους του, καθώς η ΝΔ έχασε τότε τη δεύτερη έδρα στη Ροδόπη.
Διατήρησε όμως σταθερό εκλογικό ακροατήριο στη μειονοτική κοινωνία, που αναζητεί σταθερά εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο παραδοσιακό πολιτικό προφίλ του βουλευτή-ιερωμένου που διαθέτει ο έτερος μεγάλος πόλος της περιοχής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει σοβαρές αλλαγές στους κόλπους της μειονοτικής κοινωνίας, που τροφοδοτούνται από την ύπαρξη πλέον ενός μεγάλου επιστημονικού δυναμικού νέων ανθρώπων οι οποίοι δυσκολεύονται να αποδεχθούν την πολιτική τους εκπροσώπηση στα πρόσωπα των πολιτικών της παλαιάς φρουράς, που εκφράζουν τις μεγαλύτερες ηλικίες και ιδιαίτερα τους βαθιά θρησκευόμενους της υπαίθρου.

Η οικονομική κρίση και η αποχώρηση του πρώην βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη αποδόμησαν την εικόνα της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν ήδη από τις εκλογές της 6ης Μαΐου στην εκλογή από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ των Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη και του Αϊχάν Καραγιουσούφ στη Ροδόπη.
http://www.tanea.gr/


Εμείς, ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ, έχουμε ιδεολογία και πιστεύω.
Αυτοί ΠΗΔΑΝΕ απο το ένα κόμμα στο άλλο στο τάκα τάκα.
Άντε σε λίγο ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, να δούμε και ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΑΦΓΑΝΟΥΣ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.