1 Μαΐου 2012

19:07
Φωτογραφία για Αποκλείει κάθε συνεργασία μετά τις εκλογές το ΚΚΕ
Έκκληση στους ψηφοφόρους, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, για «χειραφέτηση από τα τρομοκρατικά διλήμματα των ήδη καταδικασμένων από το λαό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και χειραφέτηση από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και οι προτάσεις τους για κυβερνήσεις συνεργασίας και αμφιβόλου σύνθεσης», απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Κατηγόρησε όλα τα άλλα κόμματα, από τον Αντώνη Σαμαρά ως τον Αλέξη Τσίπρα, ότι κρύβουν από τον λαό την αλήθεια, παρατήρησε ότι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έφυγαν από τα κόμματά τους όταν «το καράβι άρχισε να βυθίζεται» και σχετικά με τα νέα κόμματα που εμφανίστηκαν επισήμανε:

«Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχεις στην εμφάνιση νέων κομμάτων με παλιά υλικά, ή στην διεύρυνση ενός κόμματος με μεταγραφές της τελευταίας στιγμής; Τι εγγυήσεις μπορούν να δώσουν τέτοιοι γάμοι και αρραβωνιάσματα στην επόμενη βουλή; Είναι πολύ πιθανό και καθόλου απίθανο μέσα από την επόμενη βουλή να γίνουν νέοι γάμοι και αρραβώνες, σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης, που θα οδηγήσουν σ΄ αυτό που θέλει η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα: Να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, με νέα κόμματα συντηρητικής στρατηγικής και κοπής ώστε να ξεγελαστεί ο λαός».

Στο σημείο αυτό η κ. Παπαρήγα δήλωσε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει στη «στρούγκα», δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας. Απέρριψε, για μια ακόμη φορά, την πρόταση συνεργασίας όλων των αριστερών δυνάμεων που απηύθυνε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, ακριβώς γιατί δεν αμφισβητούν τα βάθρα του συστήματος, έχουν ένα εύκολο ρόλο στην σκληρή προεκλογική μάχη, ρίχνουν τρύπιο σωσίβιο στο λαό, που θα το πάρει χαμπάρι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Δεν είμαστε αγωνιστές εκ μεταγραφής, ούτε του γλυκού νερού. Επειδή εσείς είστε άσσοι στην παλινωδία, στις κωλοτούμπες όπως λέει ο λαός, πρέπει και εμείς να σας μιμηθούμε; Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς σας γιατί δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει ο λαός», σύμφωνα με το newsit.gr

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι τα πιο προκλητικά προεκλογικά ψέματα είναι τα εξής: «Ότι η ΝΔ θα αναδιαπραγματευτεί. Ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση σε τρία χρόνια. Ότι ο Καμμένος μαζί ή και ολίγον μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει κεφάλι στην ΕΕ.

Ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς με ολίγον Καμμένο και χωρίς Καμμένο και στην στρούγκα το ΚΚΕ θα φέρει την άνοιξη στην Ελλάδα. Πριν την κάλπη μπορεί οι αριστερές κωλοτούμπες να φαίνονται ευλυγισία και ευκινησία, μετά τις εκλογές θα αποδειχθούν τραγωδία».

TreloKouneli

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.