22 Μαΐου 2012

19:03
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το ΙΚΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας, που όσο περνάει ο καιρός γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΙΚΑ σκέφτεται πλέον να καταφύγει ακόμα και στη λύση των τιτλοποιήσεων, προκειμένου να βρει μια διέξοδο, έστω και προσωρινά, καθώς οι πόροι από τον τακτικό προϋπολογισμό έχουν πλέον σχεδόν εξαντληθεί και σίγουρα δεν θα αρκέσουν για να βγάλει το ίδρυμα τη χρονιά.

Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται σήμερα όλες σχεδόν οι διοικήσεις των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες δεν μπορούν να κάνουν ό,τι στο παρελθόν: να προεισπράξουν, δηλαδή, έναντι, λεφτά από τους προϋπολογισμούς των επομένων ετών. Κι αυτό γιατί πλέον δεν υπάρχουν χρήματα για να δοθούν οι προκαταβολές.

Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες εξοικονόμησης δαπανών που έγιναν, μπορεί να απέδωσαν καρπούς, αλλά όχι τόσους όσους απαιτούνταν για να αποφευχθεί και φέτος αυτό το φαινόμενο που περιγράφηκε παραπάνω.

Και κάπως έτσι φτάσαμε πάλι στο «σημείο 0», όπου θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για την επιβίωση των ταμείων.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.