23 Μαΐου 2012

18:08
Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Ατελείωτα είναι τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης.

Αυτό υποστήριξε χθες, μιλώντας στον «Τ.Θ.», ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κόκκινος, τονίζοντας πως λίγους μόνο μήνες πριν από τη συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, έχει κατασκευαστεί μόνο το ένα τρίτο του. «Σε μια σακατεμένη πόλη, με λουκέτα σε μετρόπληκτες επιχειρήσεις, δεν κινείται…μηχανή!

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του Οκτώβρη 2012 πρέπει να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι ο σιδηροδρομικός σταθμός έως τη Νέα Ελβετία και έχει ολοκληρωθεί μόνο το 1/3 των εργασιών», είπε, χαρακτηρίζοντας έγκλημα την στασιμότητα στην εξέλιξη του έργου.

«Είναι τραγικό, να μην έχουμε πετρέλαιο και τσιμέντο για να δουλέψουμε. Είναι πρωτάκουστο, αλλά πολλές φορές, αναγκαστήκαμε να βγάλουμε το πετρέλαιο από ένα μηχάνημα που δεν χρησιμοποιούσαμε εκείνη τη μέρα και να το μεταγγίσουμε στο άλλο μηχάνημα που δουλεύαμε», εξομολογήθηκε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος επισήμανε πως όλοι οι σταθμοί υπολειτουργούν.

Οι σταθμοί υπολειτουργούν

Όπως είπε οι μετροπόντικες είναι σταματημένοι στη Μπότσαρη και στη Δελφών, πάνω από ένα μήνα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο σταθμός της Ανάληψης. «Οι δύο μετροπόντικες έχουν φτάσει στην Ανάληψη και σύντομα θα αποσυναρμολογηθούν και θα παροπλιστούν, άγνωστο για πόσο. Αυτό θα σημάνει αυτομάτως ότι θα μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι στις σήραγγες, δηλαδή περί τα 60 άτομα», σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κόκκινος.

«Τα προβλήματα με το σταθμό στο Παπάφειο ακόμη δεν έχουν ξεπεραστεί. Στο σταθμό Πατρικίου, ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις, ενώ και οι σταθμοί στη Βούλγαρη και τη Νέα Ελβετία έχουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία δεν έχουν επιλυθεί. Όλα αυτά σημαίνουν μεγάλες και σημαντικές καθυστερήσεις για το έργο», είπε.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι

Εκτός από το κατασκευαστικό πρόβλημα, οι εργαζόμενοι έχουν και πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων τους. «Είμαστε εδώ και 2 χρόνια, 3 μήνες μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου, εξηγώντας πως η καταβολή των δεδουλευμένων τους καθυστερεί συστηματικά.

Ο κ. Κόκκινος, είπε πως σκοπεύουν να κάνουν μια κινητοποίηση τις προσεχείς ημέρες, ώστε να ταρακουνήσουν τους φορείς, (δήμο, εμπορικό σύλλογο, επιμελητήρια, πανεπιστήμιο κτλ) να πάρουν θέση για αυτό το μείζον πρόβλημα που μας αφορά όλους. «Ας σταματήσουν οι διάφοροι υπουργοί να μας πουλάνε φούμαρα. Θέλουμε λύσεις», κατέληξε.

Πηγή : www.typosthes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.