15 Μαΐου 2012

19:11
Οι αρχές στη Βρετανία ενθαρρύνουν τους δημοσίους υπαλλήλους να εργαστούν από τα σπίτια τους, ή να μετακινούνται προς και από τα γραφεία τους με ποδήλατο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να αποφευχθούν τα παραδοσιακά μποτιλιαρίσματα στο κέντρο του Λονδίνου, που απειλούν να προκαλέσουν προβλήματα στη διεξαγωγή του αθλητικού γεγονότος το καλοκαίρι.

«Ενθαρρύνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους να οργανωθούν και να εξετάσουν διαφορετικούς τρόπους να εργαστούν και να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των Αγώνων», εξήγησε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Η τηλεεργασία θα επιτρέπεται από την 21η Ιουλίου – έξι ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων – έως και τη λήξη των Παραολυμπιακών, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η λύση εντάσσεται σε διάφορες προτάσεις που η κυβέρνηση εξέτασε σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι υπάλληλοι ενθαρρύνονται επίσης να «περπατούν, ή να παίρνουν τα ποδήλατά τους, προς ή από την εργασία τους, ή ακόμη-ακόμη να τροποποιήσουν τα ωράρια εργασίας τους προκειμένου να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις ώρες αιχμής», τονίζει το υπουργείο Μεταφορών.

Η κυβέρνηση επιμένει πάντως στο γεγονός ότι οι ώρες απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων στη διάρκεια των Αγώνων θα είναι ακριβώς όσες και πριν, απαντώντας έτσι στις ανησυχίες των επιχειρηματιών που φοβούνται την υπολειτουργία της κρατικής μηχανής κατά τις επτά εβδομάδες της διεξαγωγής τους.

Μία διαφημιστική εκστρατεία στο μετρό του Λονδίνου καλεί επίσης όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας, περιλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, να εργασθούν στα σπίτια τους αυτό το καλοκαίρι.

Το δίκτυο μεταφορών της πρωτεύουσας αναμένεται να κληθεί να εξασφαλίσει την καθημερινή εξυπηρέτηση επιπλέον τριών εκατ. επιβατών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τους οργανωτές, μία πραγματική πρόκληση για το πεπαλαιωμένο, δαιδαλώδες δίκτυο της πόλης.


Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.