3 Μαΐου 2012

22:33
Οι εκλογές μπορεί να βυθίσουν τη χώρα σε νέο πολιτικό χάος, σύμφωνα με το Reuters
Για εξοργισμένους Έλληνες κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημα του για την Ελλάδα και τις εκλογές.

Όπως αναφέρει οι Έλληνες θα τιμωρήσουν τα κόμματα που παραδοσιακά κέρδισαν τις εκλογές, ενώ δεν αποκλείεται οι εκλογές να βυθίσουν τελικά την Ελλάδα σε νέο πολιτικό χάος και να δημιουργηθούν νέα προβλήματα στην ευρωζώνη.

«Οι μισθοί έχουν καταρρεύσει, η ανεργία έχει εκτοξευθεί και χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Εξαγριωμένοι οι Έλληνες έχουν γυρίσει σε μικρά αντιμνημονιακά κόμματα για να τιμωρήσουν τους παραδοσιακούς πολιτικούς που ευθύνονται για την κρίση» γράφει το πρακτορείο.

Αναφέρει ακόμη δεν αποκλείεται να μπουν 10 κόμματα στο κοινοβούλιο ενώ λέει ότι οι δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν από την απαγόρευση δείχνουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα καταφέρουν ίσα - ίσα να κάνουν κυβέρνηση μαζί έχοντας αρκετούς βουλευτές.

«Ψηφίζουμε αυτούς από τη δεκαετία του 1980 και αισθανόμαστε εξαπατημένοι» ανέφερε η Χριστίνα Θεοδωράκου στο πρακτορείο της οποίας ο μισθός μειώθηκε κατά 500 ευρώ λόγω της κρίσης.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν αρκετές έδρες για να κυβερνούν χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε ένα ή περισσότερα από τα μικρότερα κόμματα.

«Είναι οι πιο δύσκολες εκλογές που είχαμε ποτέ », δήλωσε ο Ηλίας Νικολακόπουλος και πρόσθεσε: «Οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι και η συμπεριφορά τους είναι απρόβλεπτη».

Σύμφωνα πάντα με το Reuters σε περίπτωση που ο Φ. Κουβέλης αρνηθεί να μπει σε συγκυβέρνηση τότε είναι πιθανό τα κόμματα να στραφούν στη Ντόρα Μπακογιάννη, εφόσον βέβαια μπει στη Βουλή.

«Τα δύο κόμματα πρέπει να σοβαρευτούν. Είναι η χειρότερη προεκλογική εκστρατεία που έχω δει ποτέ», είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι όσο θυμωμένοι και να είναι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», σημείωσε ο Κώστας Παναγόπουλος της ALCO.


http://www.newsbeast.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.