25 Μαΐου 2012

12:29
Η λίστα χλιδής της Βίκυς Σταμάτη: Καναπές €55.000 ευρώ, τραπέζι €33.194, κουρτίνες £6.740
Η ακτινογραφία... κόστους της διακόσμησης στο εσωτερικό της οικίας Τσοχατζόπουλου προκαλεί... ανατριχίλες!

Η λίστα χλιδής της Βίκυς Σταμάτη: Καναπές €55.000 ευρώ, τραπέζι €33.194, κουρτίνες £6.740
Δύο καναπέδες αξίας περίπου 55.000 ευρώ για το σαλόνι, τραπέζι εισόδου αξίας 21.800 ευρώ, χωρίς το μάρμαρο, η αξία του οποίου ανέβασε τελικά την τιμή στα 33.194 ευρώ, κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα του ζεύγους αξίας 6.740,11 ευρώ και άλλες κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο αξίας 2.760,48 ευρώ είναι ορισμένες από τις προτιμήσεις της Βίκυς Σταμάτη για το νεοκλασικό παλάτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου...

Επιπλέον, στο πλουσιότατο αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, η εμμονή του οποίου να κρατάει στοιχεία-φωτιά, τη στιγμή μάλιστα που είχε αρχίσει να «σκαλίζει» η Δικαιοσύνη, προξενεί κατάπληξη, βρέθηκε μία λίστα με κοστολόγηση εγκαταστάσεων και εργασιών που φαίνεται να υπερβαίνει το ποσόν των 700.000 ευρώ για κλιματισμό, μόνωση, συναγερμό και σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης, με κάμερες, οθόνες και τηλεχειριστήρια.

Στη λίστα αυτή καταγράφεται ακόμη και αυτόνομο σύστημα παραγωγής ενέργειας, θερμοκήπιο καθώς και... ηχομόνωση μηχανοστασίου!

Ενα χαρτί με την παραγγελία στο Βερολίνο μιας Μερσεντές με πολλά έξτρα (ανάμεσα στα οποία και μίνι ψυγείο) που ανέβασε το αρχικό ποσόν των 68.319,33 ευρώ στα 81.300 βρέθηκε επίσης στο αρχείο Τσοχατζόπουλου, ενώ το εκπληκτικό είναι ότι η παραγγελία έχει γίνει ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου 17 Νοεμβρίου 2010 και ενώ ήδη είχε ξεκινήσει το... ξεσκόνισμα της Δικαιοσύνης για το σπίτι της Αρεοπαγίτου.

Αναλυτικότερα, οι επιλογές για την οικοσκευή περιλαμβάνουν

  • Δύο καναπέδες σαλονιού: 34.860,38 ευρώ
  • Υφασμα για 2 καναπέδες σαλονιού: 19.701,46 ευρώ
  • Κρόσσια για δύο καναπέδες: 2.626,57 ευρώ
  • Κορδόνι για δύο καναπέδες: 552,96 ευρώ
  • Τραπέζι εισόδου (μόνο η βάση): 21.480 ευρώ
  • Μάρμαρο για τη βάση του τραπεζιού: 11.714 ευρώ
  • Υφασμα για κουρτίνες παιδικού δωματίου: 2.760,40 ευρώ
  • Λάμπα δαπέδου για παιδικό δωμάτιο: 1.267,80 ευρώ
  • Πολυθρόνα για παιδικό δωμάτιο: 1.428 ευρώ
  • Υφασμα για πολυθρόνα στο παιδικό δωμάτιο: 1.577,73 ευρώ
  • Δύο πολυθρόνες με δέρμα: 15.410 ευρώ
  • Δέρμα για δύο πολυθρόνες: 9.938,88 ευρώ
  • Κουρτίνες σαλονιού: 8.986,82 ευρώ

Περιμένουν να μιλήσει ο κρυφός κωδικός της Ελβετίας
Οσον αφορά την ουσία των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός, το αρχείο του περιλαμβάνει νέα στοιχεία-φωτιά για λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού, μέσα από τα οποία οι ειδικοί ανακριτές κ. Μαλής και Σταυρόπουλος προσπαθούν να φωτίσουν τις υπόγειες διαδρομές ύποπτων χρηματικών ποσών, που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων TORM1 και των υποβρυχίων.

Από τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αποτελείται από το αρχείο που επιμελώς κρατούσε ο προφυλακισμένος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πρώην υπουργός, προκύπτει ροή εκατομμυρίων δολαρίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα CREDIT LYONNAIS με άγνωστο -μέχρι στιγμής- αποδέκτη, καθώς η ταυτότητά του καλύπτεται πίσω από τον κωδικό 15083.9, αλλά και εμβάσματα προς offshore εταιρείες, μεταξύ των οποίων και στην εταιρεία Blue Bell, που φέρεται να λειτουργούσε ως «πλυντήριο» για τις μίζες από τα εξοπλιστικά.

Παράλληλα, από τα χιλιάδες έγγραφα που φρόντιζε να κρατάει σε φωτοαντίγραφα ο Ακης Τσοχατζόπουλος και τα οποία έχουν κατασχέσει οι δικαστικές Αρχές, προκύπτει η εμμονή της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη για τις αγορές υπερπολυτελών ειδών!

Από τα έγγραφα της δικογραφίας, που ενδεχομένως να αποτελέσουν θησαυρό για τη δικαστική έρευνα, η σύζυγος του πρώην υπουργού, που είναι κι αυτή προφυλακισμένη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σχετικά με το νεοκλασικό παλάτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εμφανίζεται να έχει ξοδέψει για ορισμένα μόνο από τα έπιπλα και τις κουρτίνες του σπιτιού περίπου 100.000 ευρώ!

Στο στόχαστρο των ανακριτικών αρχών έχει μπει, μεταξύ άλλων, τραπεζικός λογαριασμός στην τράπεζα CREDIT LYONNAIS στην Ελβετία, μέσω του οποίου εμφανίζεται διακίνηση εκατομμυρίων δολαρίων το χρονικό διάστημα από 15/4/1997 μέχρι 21/1/1999.

Οι ειδικοί ανακριτές έχουν υποβάλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό με τον κωδικό 15083.9, στον οποίο κατέληξαν εκατομμύρια δολάρια, καθώς επίσης εάν αυτά τα χρηματικά ποσά αποτελούσαν μίζες που δόθηκαν για τη σύμβαση των TORM1.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και ένα έμβασμα 1.748.000 δολαρίων, που διακινήθηκε μέσω της ίδιας τράπεζας, τον Ιούλιο του 1997, και φέρεται να έχει αποδέκτη την offshore εταιρεία BLUE BELL, μία από τις τρεις εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στον πρώην υπουργό και χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, που ξεπλύθηκε μέσω της αγοράς ακινήτων.

Οι ειδικοί ανακριτές προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη μελέτη των συγκλονιστικών στοιχείων, που έρχονται συνέχεια από το αρχείο του πρώην υπουργού, ενώ θα περιμένουν και τις απαντήσεις από τα ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, που έχουν ζητήσει, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορούν να τους αποδώσουν αξιόποινη διάσταση.

Στη συνέχεια αναμένεται να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία με την απαγγελία συμπληρωματικών κατηγοριών και σε βάρος νέων προσώπων, ενώ θα ακολουθήσει νέος γύρος συμπληρωματικών απολογιών.

http://www.ethnos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.