22 Μαΐου 2012

18:45
Απόφαση εξαίρεσης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων από την ένταξή του στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης έλαβε το γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

Παράλληλα, η ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτημα αναστολής της ένταξης του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ.

Το Capital.gr έχει αποκαλύψει τις προθέσεις ομοσπονδιών που ασφαλίζονται στα λεγόμενα υγιή ταμεία (κυρίως ΔΕΚΟ-Τραπεζών και επιστημόνων) να μην ενταχθούν στο νέο ενιαίο επικουρικό, που βάσει νόμου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές Ιουλίου.

Σήμερα, η ΟΤΟΕ, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, αποφασίζοντας την εξαίρεση του ΕΤΑΤ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων) από την ένταξή του στο ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης). Δικαίωμα, που της παρέχει ο νόμος 4052 του 2011.

Το αίτημα εξαίρεσης του ΕΤΑΤ από το ΕΤΕΑ θεωρείται από την ΟΤΟΕ αυτονόητο στις δοσμένες συνθήκες, προκειμένου να αξιοποιηθεί το επόμενοχρονικό διάστημα για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και οι αναλογιστικές μελέτεςγια τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως θα δώσει τη μάχη μαζί με τους Συλλόγους της και τους εργαζόμενους στις Τράπεζες με στόχο ναδιασφαλισθεί το δικαίωμα της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης στον κλάδο, μεθεσμικό τρόπο.

Παράλληλα, χθες, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτημα αναστολής της ένταξηςτου ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητά την αναστολή μετάβασης του Κλάδου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ.

Για το θέμα αυτό έγινε συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, από τον οποίοζητήθηκε παρέμβαση στα πλαίσια των θεσμικών αρμοδιοτήτων του στην ίδιακατεύθυνση.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρειπως ο υπουργός Εργασίας υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει τις δυνατότητες παρέμβασής του, εκδήλωσε τη διάθεσή του να συμβάλλει θετικά και ζήτησε τις επόμενες μέρες να συναντηθεί και πάλι με την ΟΤΟΕ, ώστε να αναζητηθούν απόκοινού λύσεις στο πρόβλημα.

Άμεσος στόχος της ΟΤΟΕ, είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι των Ταμείων Υγείας λόγω των οργανωτικών και λειτουργικών δυσχερειών που έχουν προκύψει από την εσπευσμένηεφαρμογή του Ν. 4075 από 1/5/12.

Ρ. Σαλ.


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.