12 Μαΐου 2012

00:11
Στη διάθεση του κοινού, πολιτών και επιχειρήσεων, σκοπεύει να δώσει τα στοιχεία του δημόσιου τομέα η κυβέρνηση της Εσθονίας. Οι συλλογές δεδομένων της εσθονικής κυβέρνησης θα είναι διαθέσιμα online, επιτρέποντας σε όποιον το επιθυμεί να δημιουργήσει υπηρεσίες πάνω στα δεδομένα του δημόσιου τομέα.

Ο στόχος της εθνικής κυβέρνησης είναι να κάνει τα δεδομένα ελεύθερα, υψηλής ποιότητας και εύκολα προσβάσιμα, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στο κοινό, μεγαλύτερη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και δημιουργήσει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

"Τα δεδομένα του δημόσιου τομέα ανήκουν στο κοινό. Δεν μπορούν να ανήκουν μόνο στον ίδιο το δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να είναι διαθέσιμα σε επιχειρήσεις και άτομα. Γιατί να πρέπει να κρύψουμε δημόσια δεδομένα που έχουμε ήδη συλλέξει για τα χρήματα των φορολογουμένων;", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Keit Kasemets, διευθυντής στρατηγικής του κυβερνητικού γραφείου της Εσθονίας.

Το site που θα φιλοξενεί αυτά τα στοιχεία αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα και ο εκπρόσωπος της εσθονικής κυβέρνησης υπογράμμισε πως οποιαδήποτε προηγούμενη νομοθεσία που θα μπορούσε να εμποδίσει αυτή την πρωτοβουλία θα καταργηθεί μέσα στο 2012, ανοίγοντας το δρόμο για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες στην Εσθονία.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.