10 Μαΐου 2012

21:26
Μάχη στα χαρακώματα προ των πυλών για το ... φιλέτο του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου.

Το ενδεχόμενο κυκλοφορίας διώροφων λεωφορείων στην εντός των τειχών πόλη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των αυτοκινητιστών.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφορίας, κατά την οποίο συζητήθηκε το θέμα της αδειοδότησης και κυκλοφορίας διώροφων λεωφορείων, οι ιδιοκτήτες ταξί εμφανίζονται αποφασισμένοι να βάλουν μπλόκο σε αυτό το ενδεχόμενο.

Πρόκειται για λεωφορεία που θα έχουν ρόλο «ξεναγού» στο κέντρο και την παραλιακή της πόλης, ενώ οι αυτοκινητιστές θεωρούν ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα επέφερε την οικονομική τους καταστροφή.

Σε αυτό το πλαίσιο, από χθες είναι σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες για τη στάση που θα κρατήσει η Λότζια. Μπορεί ο ρόλος του δήμου Ηρακλείου να είναι γνωμοδοτικός (την απόφαση θα την πάρουν τα υπουργεία μεταφορών και τουρισμού) ωστόσο είναι σαφές ότι η θέση του δήμου θα παίξει κυρίαρχο ρόλο.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε ούτε στο δήμο ούτε στα υπουργεία να δώσουν άδειες σε τέτοιου τύπου λεωφορεία. Περιμέναμε από τη Λότζια να κρατήσει συγκεκριμένη, αρνητικά στάση για το συγκεκριμένο θέμα» τόνισε μιλώντας στο prismanews ο κ. Νίκος Μακρής, από το σύλλογο ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.