10 Μαΐου 2012

21:55
Στην πειθαρχική διαδικασία παραπέμφθηκε ο εργαζόμενος της ΟΣΥ Α.Ε. ο οποίος πρωταγωνίστησε στο περιστατικό που έγινε γνωστό το μεσημέρι και αφορούσε τον σκαιό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε δύο αλλοδαπούς μετανάστες που δεν είχαν εισιτήριο σε τρόλεϊ της γραμμής 13.

Στην ανακοίνωση της ΟΣΥ Α.Ε. προστίθεται ότι «του αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα του ελεγκτή κομίστρου και η σχετική κάρτα διαπίστευσης».

Αυτό όμως που αποκαλύπτει το diktionews.gr είναι ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανήκει πολιτικά στον ευρύτατο χώρο της αριστεράς και όπως υποστήριξε στην πρώτη απολογία του στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΟΣΥ χρησιμοποίησε τη λέξη «εγέρθητου» ως πλάκα που κάνει και με τους συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποίησε το μεσημέρι ο ελεγκτής σε τρόλεϊ της γραμμής 13 εντόπισε δυο νεαρούς από το Μπαγκλαντές που είχαν μπει στο μέσο χωρίς εισητήριο. Δύο κυρίες έδωσαν στους νεαρούς εισιτήρια που δεν πρόλαβαν όμως να χτυπήσουν αφού τα μηχανήματα έκλεισαν με την παρουσία του ελεγκτή, ανάμεσά τους φυσικά και πολλοι Έλληνες.

Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες ο ελεγκτής αδιαφόρησε για τους... παράνομους Έλληνες και φτάνει αμέσως στους αλλοδαπούς νεαρούς χρησιμοποιώντας τη φράση Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα» ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε να ουρλιάζει και να σπρώχνει τους δύο αλλοδαπούς προς την πόρτα.

Στη στάση κατεβαίνει ο ελεγκτής με τους δύο «παράνομους» και μαζί τους δύο γυναίκες που ούτε αυτές είχαν προλάβει να ακυρώσουν το εισητήριο τους απειλώντας πως θα τον μηνύσουν. Ο ελεγκτής στην παρατήρηση, ενώπιον των ανδρών των ΜΑΤ, ότι δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει χέρι πάνω σε κανέναν επιβάτη και να μιλά κατ' αυτόν τον τρόπο δηλώνει επί λέξει, φωνάζοντας πάντα: «Eγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.