4 Μαΐου 2012

18:02
Διαρκείς συσκέψεις γίνονται τα τελευταία 24ωρα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς επικρατεί έκδηλη ανησυχία για «επίθεση» χάκερς την ημέρα των εκλογών.

Οι φόβοι ενισχύθηκαν καθώς χθες οι Anonymous προανήγγειλαν επίθεση στη διαδικτυακή πλατφόρμα αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να προκαλέσουν πρόβλημα στη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Αστυνομία και υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού οι Anonymous είχαν από παλιά αναφερθεί σε ένα «εντυπωσιακό» χτύπημα για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Στόχος των συσκέψεων είναι να θωρακιστεί το ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ από το Σάββατο θα βρίσκονται σε επιφυλακή οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να εντοπίσουν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό «ίχνος» από χάκερς που θα επιχειρήσουν να επιτεθούν μεμονωμένα ή και μαζικά.

Εκλογικό επίδομα
Εν τω μεταξύ, στα 97 ευρώ ανέρχεται τελικώς το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν 30.900 δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλογών σύμφωνα με την κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης και Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

Αν και η αρχική πρόβλεψη του υπουργείου ήταν το επίδομα να δοθεί σε 6.850 δημοτικούς υπαλλήλους και να ανέρχεται σε 400 ευρώ, τελικώς τα εκλογικά συνεργεία των ΟΤΑ αυξήθηκαν στους 30.900 υπαλλήλους, κυρίως λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν από δημάρχους. Ωστόσο, με δεδομένο ότι το ποσό που είχε προϋπολογισθεί για την εκλογική αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων ανερχόταν σε τρία εκατομμύρια ευρώ, με την αύξηση των δικαιούχων η αποζημίωση περιορίζεται στα 97 ευρώ.

Εξοδα κίνησης
Υπενθυμίζεται πως μέχρι την ψήφιση του νέου μισθολογίου το εκλογικό επίδομα ήταν ενσωματωμένο στα μηνιαία έξοδα κίνησης των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι λάμβαναν 64 ευρώ το μήνα και ανεξαρτήτως της διενέργειας ή μη εκλογών. Από την πλευρά της, πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που είχε απειλήσει με αποχή από κάθε εκλογική εργασία, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε, αν και τόνισε πως «οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποσκοπούν στο να παρεμποδίσουν την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών, ούτε επαιτούν» ωστόσο προειδοποίησε πως «την αποκλειστική ευθύνη για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στην εκλογική διαδικασία θα την έχει η κυβέρνηση».

http://www.imerisia.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.