18 Απριλίου 2012

19:09
Η μετακίνηση των πολιτών, μέσα στις πόλεις, διασφαλίζεται, από τις αστικές συγκοινωνίες. Στις μεγάλες πόλεις, η μετακίνηση, με τα πόδια, είναι, συχνά, αδύνατη, λόγω μακρινών αποστάσεων. Έτσι, γίνεται απαραίτητη η ύπαρξη υποδομών, η ύπαρξη μέσων μαζικής μεταφοράς των πολιτών, στα διάφορα σημεία των πόλεων. Θα αναρωτηθεί κάποιος: « και γιατί δε χρησιμοποιούμε το ιδιωτικό μας αυτοκίνητο;»

Εάν όλοι χρησιμοποιούσαμε το ιδιωτικό μας αυτοκίνητο, για τις μετακινήσεις μας, μέσα σε μια πόλη, είναι σίγουρο ότι, τελικά, δε θα φτάνουμε ποτέ ή θα φτάνουμε με πολύωρες καθυστερήσεις. Φανταστείτε, σε μια πόλη 1.000.000 κατοίκων να κυκλοφορούν 500.000 ή και περισσότερα οχήματα. Τι μέγεθος και πόσους δρόμους θα απαιτούσε αυτός ο αριθμός αυτοκινήτων, για να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα και χάος; Επιπλέον, η μεταφορά μας, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ασφαλέστερη, κοστίζει λιγότερο και μολύνει λιγότερο το περιβάλλον, από τη μετακίνησή μας, με το ιδιωτικό μας αυτοκίνητο. Οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν καθολική υπηρεσία.

Η εποπτεία των οστικών συγκοινωνιών ανήκει στο τμήμα Αστικών Συγκοινωνιών της Διευθύνσεως Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.