14 Μαρτίου 2012

15:04
Όλη αυτή η υπόθεση με τα προνοιακά επιδόματα και τις συντάξεις «μαϊμού» καθώς και τα κυκλώματα στα διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ είναι πολύ σοβαρή και δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη.

Διότι δείχνει το μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και είναι ένα φαινόμενο που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, αν δεν θέλουμε να καταστραφεί η χώρα.

Η αποκάλυψη των φαινομένων διαφθοράς και της λαμογιάς που επικρατεί σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης ή του κ. Κουτρουμάνη. Κατ’ αρχάς ένα τυχαίο γεγονός οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Επίσης, δε μπορούμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Λοβέρδο ή τον κ. Μπόλαρη που λένε ότι θα βγάλουν στο φως τα άπλυτα των επιδομάτων. Κι ο λόγος είναι ότι δε χρειαζόταν και πολύ κόπος για να αποκαλύψεις που πήγαιναν τόσα χρήματα και ποιοι τα έπαιρναν. Ολοι λίγο – πολύ γνωρίζουν ότι επικρατεί μεγάλη διαφθορά στο δημόσιο τομέα. Το λένε οι ελληνικές και οι διεθνείς εκθέσεις κάθε χρόνο. Πολεοδομίες, ταμεία, δήμοι και νομαρχίες είναι οι πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες, επομένως, μην κάνουν τους έκπληκτους οι πολιτικοί. Απλά τόσα χρόνια που το χρήμα έρεε άφθονο τους βόλευε κι αυτούς να υπάρχει ένα διεφθαρμένο κράτος που κάποιες χιλιάδες έπαιρναν επιδόματα τυφλού, κουτσού, αντιστασιακού κ.λπ.

Ψήφοι ήταν όλα αυτά τα επιδόματα και οι κυβερνώντες ήθελαν να υπάρχει αυτό το παραμάγαζο, γιατί να το διαλύσουν.

Η οικονομική κρίση και τα άδεια ταμεία ήταν αυτά που έφεραν τη διαφθορά στο προσκήνιο. Το μήνυμα είναι ότι δεν πάει άλλο. Λεφτά δεν υπάρχουν και καλά θα κάνουν κάποιοι να ξεχάσουν τα μαϊμού επιδόματα και τις συντάξεις – φαντάσματα. Ισως αυτό είναι κι ένα καλό της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Θα βγουν στη φόρα όλες οι βρομιές της ελληνικής κοινωνίας.

Εδώ βέβαια πρέπει να διεκρινίσουμε ότι όσο μεγάλα κι αν είναι τα σκάνδαλα στην πρόνοια σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να φτάσουν τα σκάνδαλα στην πολιτική. Τις μίζες της Siemens για παράδειγμα, ή των οπλικών συστημάτων. Γι’ αυτό και στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου.

Σκεφτείτε ότι εδώ και δεκαετίες όσοι έπαιρναν μαϊμού επιδόματα και συντάξεις άντε να ζημίωσαν το κράτος και συγκεκριμένα τα ασφαλιστικά ταμεία 2,5 δις ευρώ. Αν πιστέψουμε όσα λέγονται, τα μαύρα ταμεία της Siemens πάνω από 200 εκατ. ευρώ για να μην πούμε για τον πλουτισμό δεκάδων πολιτικών. Ούτε για την απώλεια πολλών δις ευρώ από τα ταμεία λόγω του PSI.

Επομένως, όσοι προσπαθούν να εξομοιώσουν το πάρτι των πολιτικών με το πάρτι ορισμενων πολιτών το κάνουν με σκοπό να στηρίξουν την άποψη πως «όλοι ίδιοι είμαστε».

Σίγουρα τα κυκλώματα διαφθοράς στα ασφαλιστικά ταμεία είναι καταδικαστέα. Κάποιοι έπαιρναν χρήματα επί πολλά χρόνια σε βάρος των εισφορών όλων μας. Στη Ζάκυνθο υπήρχαν 700 τυφλοί και μόνο 60 πήγαν για εξέταση και αποδείχθηκε ότι πράγματι δεν έβλεπαν ενώ οι άλλοι είχαν… αετίσιο μάτι.

Στην Κάλυμνο γινόταν όργια με κουτσούς, τυφλούς ή άλλους ανάπηρους. Στην Αθήνα μια επιτροπή που συνεδρίασε για να εξετάσει 160 ασθενείς τους έδωσε και στους 160 επίδομα.

Επίσης, η απογραφή των συνταξιούχων έδειξε ότι 40.000 συμπολίτες μας ήταν συνταξιούχοι φαντάσματα. Αλλοι είχαν «ξεχάσει» να δηλώσουν το θάνατο του πατέρα τους, άλλοι είχαν… βαλσαμώσει τη γιαγιά κι άλλοι έκαναν πλαστογραφίες για να παίρνουν τη σύνταξη της μαμάς.

Για να μη μιλήσουμε για τους χιλιάδες αντιστασιακούς που έπαιρναν χρόνια σύνταξη γιατί… πέρασε μια σφαίρα Γερμανού 500 μέτρα από εκεί που ήταν κι έτσι χαρακτηρίστηκαν αγωνιστές της Κατοχής.

Όλα αυτά είναι φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας και είναι καταδικαστέα αφού συμβαίνουν σε βάρος των εκατομμυρίων άλλων τίμιων και σκληρά εργαζόμενων πολιτών.

Όμως, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που εξέθρεξε τη λαμογιά στην Ελλάδα. Και κυρίως το πράσινο πελατειακό σύστημα που έστησε το πάρτι με τις συντάξεις, τα επιδόματα και κάθε είδους παροχές εκμαυλισμού της κοινωνίας. Και όσοι ακολούθησαν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 βολεύτηκαν με όλα όσα γίνονταν κι έκλεισαν τα μάτια.

Εστω και καθυστερημένα, έστω και υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, ξηλώνεται το πουλόβερ της διαφθοράς.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.