22 Μαρτίου 2012

17:09
Αλλάζει το κέντρο της Αθήνας, αφού η οδός Πανεπιστημίου θα παραδοθεί στους πεζούς, τους ποδηλάτες και το τραμ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χούντας, Λουκά Παπαδήμο, το κέντρο της πόλης πρέπει να γίνει φιλικό προς τους πεζούς, αφού –σύντομα- λεφτά για βενζίνη θα έχουν μόνο οι μεγιστάνες.

Η ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την πόλη, με στόχο ο Αθηναίος να ξεκινάει από τη Γλυφάδα και να φτάνει περπατώντας στην Κυψέλη.

Οι Αθηναίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν και το τραμ για την ίδια διαδρομή αλλά με τα πόδια θα φτάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους.

Τα έργα για την ανάπλαση του κέντρου δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ακριβά αλλά είναι βέβαιο πως θα στοιχίσουν εκατό φορές περισσότερο απ’ όσο τα υπολογίζουν γιατί το επόμενο διάστημα θα γίνει πόλεμος στο κέντρο της Αθήνας και οι διαδηλωτές θα πετάνε τα υλικά στους μπάτσους, οπότε θα πρέπει να τα αγοράζουν ξανά και –τελικά- η ανάπλαση θα στοιχίσει όσο το να χτίζαμε όλη την Αθήνα από την αρχή.

Σε κάποιους έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την ανακοίνωση ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του Κέντρου της Αθήνας αλλά θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης πια και τώρα την έχουν δει δήμαρχοι, μπας και δικαιολογήσουν την παρουσία τους και γλιτώσουν τα ισόβια.

Από την άλλη, ίσως, ο ενθουσιασμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας πολιτικοί που δεν κατοικούν σε αυτό να είναι μια προσπάθεια να κρατήσουν τους Αθηναίους στο κέντρο για να μην πάρουν σβάρνα τα βόρεια προάστια και τους πλακώσουν στα μπουνίδια.

Βέβαια, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να αναβαθμίζεται το κέντρο της Αθήνας, ώστε να μετακομίσουν σε αυτό όλοι οι πολιτικοί και οι μεγαλοεπιχειρηματίες και να φυλάσσονται από πάνοπλους αστυνομικούς, ενώ γύρω-γύρω από το κέντρο θα φτιάξουν και μια τάφρο με καυτό λάδι, για να μην κινδυνεύουν από εμάς τους πληβείους.

Οπωσδήποτε, είναι πιο εύκολο να φυλάνε οι μπάτσοι όλους αυτούς τους απατεώνες αν είναι μαντρωμένοι όλοι μαζί στο κέντρο της Αθήνας παρά να πρέπει να σκορπίζονται σε 800 διαφορετικά σημεία.

Το μεγάλο πρόβλημα των πολιτικών, των νταβατζήδων της διαπλοκής, των παπαγάλων της τηλεόρασης και των νταλαροειδών είναι πως δεν μπορούν να βγουν έξω ούτε για ένα καφέ.

Αν ταμπουρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, θα μπορούν ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς να κυκλοφορούν στην Πανεπιστημίου μόνοι τους και δεν θα κινδυνεύουν από κανέναν. Ποιος θα τους γιαουρτώσει; Ο Βαρδινογιάννης;

Θα μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας και το Mega με τον ΣΚΑΪ, και θα ζουν στον κόσμο τους. Πού να τρέχουμε εμείς -από την Εκάλη και το Ψυχικό που θα μας εξορίσουν- να τους την πέσουμε;

Ο πρόεδρος της χούντας, Κάρολος Παπούλιας, ενθουσιάστηκε μόλις πληροφορήθηκε τα νέα για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας και είπε «εγώ μεγάλωσα με το τραμ και ελπίζω να γυρίσει».

Ο Παπούλιας τα έχει χάσει εντελώς και δεν θυμάται πως στο κωλοχώρι του δεν είχε όχι τραμ αλλά ούτε τουαλέτα – έχεζε πίσω από τα κυπαρίσσια και σκουπιζόταν με χόρτα.

Πάντως, το τραμ στην Πανεπιστημίου, ο Παπούλιας δεν πρόκειται να το δει. Μέχρι να γίνει το έργο –αν γίνει ποτέ-, θα τα έχει τινάξει. Ζωή σε λόγου μας.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.