3 Φεβρουαρίου 2012

08:13
Δριμύ κατηγορώ κατά της Διοίκησης του ΟΤΕ για την επιλογή της να μην εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο ανώτατο μάνατζμεντ εξαπέλυσε χθες η ΟΜΕ-OΤΕ προαναγγέλλοντας δυναμικές αποφάσεις στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικαλιστικού οργάνου την προσεχή Πέμπτη.

Το συνδικαλιστικό όργανο της ΟΜΕ-OΤΕ εξετάζει μια σειρά δράσεων, χωρίς να αποκλείει και αυτή της καταγγελίας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ζητώντας από την Διοίκηση να εφαρμοστούν οι όροι τις ΣΣΕ -η οποία προβλέπει μειώσεις 11% στους μισθούς σε βάθος τριετίας- και στα ανώτατα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.

Παράλληλα, καλούν τους συναδέλφους τους να μην συμμετέχουν στο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΜΕ-ΟΤΕ καταγγέλλει ότι δυο μήνες μετά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. στον ΟΤΕ «η Διοίκηση επιχειρεί να την καταστρατηγήσει με ιδιοτελείς προφάσεις».

Μάλιστα αναφέρουν ότι η περικοπή που προβλέπεται από τη Σ.Σ.Ε. εφαρμόζεται από την διοίκηση μόνο στο προσωπικό «της πρώτης γραμμής» και όχι στο προσωπικό που απαρτίζει ανώτερο management.

Σημειώνεται ότι, το ανώτατο management -διευθυντές και υποδιευθυντές- του Οργανισμού απαρτίζεται από περίπου 300 στελέχη, τα οποία δεν δεσμεύονται από ωράριο και βάρδιες, ενώ έχουν απολέσει ήδη από το 2011 σημαντικό ποσοστό του σχετικού επιδόματος θέσης.

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί για άλλη μια χρονιά τους εργαζόμενους να απαξιώσουν στην πράξη ακόμα και με την μη προσέλευσή τους, το Σύστημα Αξιολόγησης Προσωπικού καθώς μεταξύ άλλων, έχει περάσει η αντίληψη ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «όχημα» για απολύσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΟΜΕ-ΟΤΕ συγκαλεί το Διοικητικό της Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου προκειμένου να πάρει αποφάσεις που, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «αρμόζουν σ΄ ένα υπεύθυνο δυναμικό αλλά και καταξιωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.