11 Φεβρουαρίου 2012

23:43
1
Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ , όταν ήλθε στο φως της δημοσιότητας η αμοιβή του κ. Κωνσταντίνου Θέου ως διοικητή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όταν 500.000 νοικοκυριά καλούνταν να ανταπεξέλθουν στις δραματικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κ. Παπακωνσταντίνου εξασφάλιζε στο στενό τους συνεργάτη κ.Παπανδρέου κ. Θέο Σύμβαση Εργασίας με μισθό που ξεπερνούσε κατά 2.800 ευρώ, τα όρια που είχε θέσει το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

Η σύμβαση ειδικά προέβλεπε εκτός του «παχυλού» μισθού του, περεταίρω ανέσεις όπως παροχή κινητού τηλεφώνου, αυτοκινήτου και φυσικά με εξασφαλισμένες τις δωρεάν μετακινήσεις.

Οι ταπεινές του αποδοχές για την ακρίβεια σε ετήσιο επίπεδο ανέρχονταν στις 103.606,32 δηλαδή μηνιαίως 8.633.66 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 1-1-12 έως 31-12-14.

Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση έχει ήδη προσθέσει και αυτό το στοιχείο στο φάκελο που έχει σχηματίσει για την υπό έρευνα υπόθεση.

Πηγή

1 σχόλια:

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.