3 Φεβρουαρίου 2012

21:52
Πηγή : ΠΡΕΖΑ ΤV

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την ανωνυμία στο διαδίκτυο.

Τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο ,ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου,Υπ.Δικαιοσύνης, είπε, πως την επόμενη εβδομάδα,δηλαδή απο τη Δευτέρα 9/2,θα ξεκινήσει τις διαδικασίες,ώστε να περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το διαδίκτυο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, το νομοσχέδιο αφορά "ζητήματα που έχουν να κάνουν αναφορικά με το απόρρητο των επικοινωνιών,την ελευθερία διακίνησης των ιδεών και τη προστασία απο τα εγκλήματα που διαμορφώνονται μέσα από το διαδίκτυο.

Θα υπάρχει προστασία των πολιτών για τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των πολιτών μέσα από το διαδίκτυο,συμπεριλαμβανόμενου και αυτό της συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως δήλωσε!!!

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως τα blogs της Google τα οποία είναι στη πλατφόρμα του Blogspot.com από 1/3/2012 ,σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC θα αλλάξουν κατάληξη domain ανάλογα με τη χώρα απο την οποία "βγαίνουν"...και θα υπάγονται αποκλειστικά στη νομοθεσία της χώρας τους και όχι στην Αμερικάνικη.(πχ για την Ελλάδα οι καταλήξεις θα είναι blogspot.com.gr

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, άρση του απορρήτου μπορεί να γίνει και για συκοφαντική δυσφήμιση στα Ελληνικά sites/blogs με κατάληξη .gr

Τώρα, το που αρχίζουν τα όρια της προστασίας του πολίτη και που της αυτολογοκρισίας δεν ξέρουμε.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ.

Δείτε τις δηλώσεις του Μ.Παπαϊωάννου ΕΔΩ στο 30:42

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.