17 Φεβρουαρίου 2012

21:10
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Σγουρού περί υποτιθεμένων ευθυνών του Υπουργείου για τις βλάβες που έχουν προσφάτως παρουσιαστεί στους φωτεινούς σηματοδότες, είπε:

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει πια καμία απολύτως εκκρεμότητα από πλευράς ενεργειών. Εμείς πια δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε. Η αρμοδιότητα κατά νόμον έχει μεταφερθεί από τον Ιούνιο. Το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, το οποίο αναφέρεται στον νόμο, έχει προετοιμαστεί ήδη από τον Νοέμβριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της μεταφοράς της αρμοδιότητος. Το προσωπικό έχει επίσης μεταφερθεί.

Σήμερα, το Υπουργείο Υποδομών και να ήθελε δεν θα μπορούσε να παρέμβει στο ζήτημα της συντήρησης των φαναριών. Δεν μας το επιτρέπει ο νόμος. Όλες οι ενέργειες για την μεταφορά των πόρων προς την Περιφέρεια από την πλευρά του Υπουργείου μας έχουν γίνει. Από ΄κει και πέρα είναι σαφές ότι, αν υπάρχει κάποιο παράπονο της Περιφέρειας για το ζήτημα των κονδυλίων, αυτό δεν αφορά το Υπουργείο Υποδομών. Ενδεχομένως να αφορά άλλα Υπουργεία, τα οποία πρέπει να δράσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

«Εμείς, ξεκαθαρίζω σήμερα, δεν έχουμε πια καμία απολύτως ενέργεια, την οποία πρέπει να κάνουμε.»


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.