14 Φεβρουαρίου 2012

21:26
Από τα ειδικά μισθολόγια, οι περικοπές στα οποία θα έρθουν δύο μήνες νωρίτερα από τον Ιούνιο, θα καλυφθεί μέρος του κενού των 325 εκατ. ευρώ, όπως αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, σε συσκέψεις με τεχνική ομάδα της τρόικας που έχει παραμείνει στην Αθήνα.

Η κάλυψη της τρύπας των 325 εκατ. ευρώ αποτελεί προϋπόθεση από το Eurogroup για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος.

Την Τρίτη ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς αναμένεται να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες την τελική συμφωνία σε συνεδρίαση του Euro Working Group, δηλαδή του συμβουλίου Eurogroup σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών των «17».

Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ώστε να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες της παρουσίασης που θα κάνει ο υπουργός στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στις περικοπές που εξετάσθηκαν για την κάλυψη του «κενού» των 325 εκατ. ευρώ είναι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ιατροί, δικαστικοί, ένστολοι, κληρικοί, καθηγητές πανεπιστημίου) κατά 10% ως 12%.

Από την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για τα ειδικά μισθολόγια εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 95 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει κατά πληροφορίες από επιπλέον περικοπές στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις καταναλωτικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.