18 Φεβρουαρίου 2012

11:24
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2012, παρουσία μελών του Συμβουλίου και εκπροσώπων άλλων τοπικών φορέων, ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου παρουσίασε συνοπτικά τους βασικούς στόχους του ΣΑΣΘ για το 2012

1. Μετεξέλιξη και αναβάθμιση του ΣΑΣΘ σε φορέα μητροπολιτικής εμβέλειας με αυξημένες αρμοδιότητες σε θέματα σχεδιασμού, εποπτείας, παρακολούθησης και ελέγχου όλων των Δημοσίων Συγκοινωνιών της περιοχής Θεσσαλονίκης με γνώμονα την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους και δημιουργία ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου συστήματος Δημοσίων Συγκοινωνιών κατά τα πρότυπα άλλων πετυχημένων περιπτώσεων.

2. Άμεση προώθηση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της υλοποίησης ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής πληρωμής (έξυπνο εισιτήριο) για το υπάρχον και το μελλοντικό σύστημα Δημοσίων Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης Δημοσίων καθώς και για την πληρωμή άλλων υπηρεσιών προς πολίτες όπως πληρωμή τελών στάθμευσης, κάρτας επισκέπτη, πληρωμή διοδίων, κλπ. με στόχο να λειτουργεί σε 15 περίπου μήνες από σήμερα

3. Συνέχιση και περαιτέρω αύξηση της συνεργασίας του ΣΑΣΘ με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την ωρίμανση των επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και του συστήματος γενικότερα μέσων σταθερής τροχιάς στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών Μεταφορών που κατάρτισε το αρμόδιο Υπουργείο και του μνημονίου συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου όλα αυτά θα επιτευχθούν μόνο με συνεχή και αυξανόμενη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με τις διαφορετικές βαθμίδες διοίκησης και αυτοδιοίκησης με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ αναφέρθηκε στην εξασφάλιση πρόσθετων πόρων μέσα από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά έργα διακρατικής συνεργασίας, για την χρηματοδότηση δράσεων και ενεργειών που σχετίζονται με αρκετές από τις προτεραιότητες του ΣΑΣΘ όπως είναι για παράδειγμα το έξυπνο εισιτήριο, η διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας, η διαμόρφωση σχεδίου μετατροπής του ΣΑΣΘ σε φορέα μητροπολιτικής εμβέλειας κ.α.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός των μελών του Συμβουλίου, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Δ. Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Κουράκης και ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θεοδόσιος Αθανασάς.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.