16 Φεβρουαρίου 2012

23:54
2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

- Της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

- Των εργασιακών–μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

Δεν φτάνει που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής γενικότερα το κράτος πρόνοιας, με το νέο μνημόνιο, θέτουν ευθέως ζήτημα δημοκρατίας.

• Περιορίζονται, αν δεν αμφισβητούνται ανοιχτά, οι δημοκρατικοί θεσμοί και η ανεξαρτησία της χώρας.

• Καταλύεται βάναυσα και ανεπανόρθωτα ο συνταγματικός χάρτης της χώρας μας και διαλύεται κάθε έννοια και θεσμός εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης.

• Αμφισβητείται το κυρίαρχο δικαίωμα του λαού να ψηφίζει σε εκλογές σύμφωνα με τις δικές του αποφάσεις και προσδιορισμούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε συνεδρίασή της σήμερα, 16 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε:

1. Παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 10:30 στο Σύνταγμα για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής «η εφαρμογή του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

2. Σ.Σ.Ε. κλαδικές επιχειρησιακές. Συντονισμός απεργιακών αγώνων και δράσεων προκειμένου να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων κόντρα στη λογική του μνημονίου-νόμου που δίνει όλα τα «όπλα» στους εργοδότες-επιχειρηματίες.

3. Νομική τεκμηρίωση από τη ΓΣΕΕ σε συνεργασία με εργατολόγους και πανεπιστημιακούς της θέσης περί παραβίασης μέσω του μνημονίου του Συντάγματος, των ευρωπαϊκών συνθηκών και Διεθνών συμβάσεων και ενημέρωση των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων.

4. Συνέχιση των παρεμβάσεων για την ακύρωση της πρόβλεψης για κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

5. Αμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

6. Συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων στις 29 Φεβρουαρίου με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.

Tα συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους: συνδικαλιστικά, πολιτικά και δικαστικά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.