3 Ιανουαρίου 2012

23:08
Σύσκεψη με αντικείμενο τις επιδοτούμενες γραμμές του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, που εξυπηρετούν τους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα δημοτικά πάρκινγκ, Καλεντζώτη, Τερψιθέας και Πατρών-Κλάους, αλλά και το νεκροταφείο της Λεύκας, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιδημάρχου Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, κ. Χρήστου Λέγκα, με τη συμμετοχή του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του αστικού ΚΤΕΛ κ.κ. Ρήγα και Παπανικολάου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την τραγικά δύσκολη για τον Δήμο Πατρέων οικονομική περίοδο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν δύναται να καταβάλει το ποσόν του 1,2 εκατ. ευρώ περίπου, για ετήσια επιδότηση στο ΚΤΕΛ, συζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι, εξεύρεσης λύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, από πλευράς Δήμου, προτάθηκε να επανενεργοποιηθούν οι γραμμές από και προς τα πάρκινγκ Καλεντζώτη και Τερψιθέας, γιατί είναι βιώσιμες, με μικρή αύξηση του κομίστρου σε σχέση με σήμερα.

Επίσης, η λεωφορειακή γραμμή που καλύπτει το δημοτικό πάρκινγκ στην Πατρών –Κλάους, να εξυπηρετηθεί από τα δρομολόγια των γραμμών 7 και 8, που θα πρέπει να πυκνώσουν, ενώ το νεκροταφείο Λεύκας, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από τροποποίηση άλλης γραμμής.

Σημειώνεται, ότι η Δημοτική Αρχή, από τον Σεπτέμβριο προσπαθεί να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της εκπόνησης μελέτης για επικαιροποίηση των αστικών συγκοινωνιών, όμως για πολλούς και διαφόρους λόγους, το θέμα δεν έχει περάσει και το πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες παραμένει.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.