9 Ιανουαρίου 2012

12:30
1
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Συνάδελφοι από την αρχή σας λέγαμε πως δεν είμαστε σαν τους άλλους και πως ότι βρούμε που δεν είναι σωστό στην διαχείριση των χρημάτων μας θα το βγάλουμε στο φως και θα στείλουμε τους υπεύθυνους στον εισαγγελέα. Το εγχείρημα αυτό αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο επειδή όλοι οι άλλοι (κυριολεκτικά όλοι) συνδικαλιστές που έχουν περάσει από το σωματείο δεν θέλουν την διαφάνεια γιατί ως άλλοι Πάγκαλοι τα έφαγαν όλοι μαζί. Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο (ανάλογα την δύναμη, την θέση και το ήθος), όλοι τους έχουν βάλει το χέρι στο μέλι. Μοναδική εξαίρεση είναι οι εκπρόσωποι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΔΗΓΩΝ που δεν καταδέχτηκαν να πιουν ούτε έναν καφέ στα τρία χρόνια από τα λεφτά των εργαζομένων. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως όχι μόνο δεν ντράπηκαν βλέποντας το παράδειγμα μας αλλά μας ειρωνευόντουσαν και μας χλεύασαν οι κλέφτες-συνδικαλιστές και τα τσιράκια-παπαγαλάκια τους.

Επί της ουσίας τώρα: Μπορούμε να αποδείξουμε πως έχει γίνει κατασπατάληση και κακοδιαχείριση των χρημάτων μας. Το κακό ξέρετε ποιο είναι; Η κατασπατάληση και η κακοδιαχείριση δεν είναι ποινικά αδικήματα εφόσον το ταμείο δεν είναι δημόσιο… Ψάξαμε όμως και παρά τα εμπόδια που μας έβαλαν ξεσκεπάσαμε και ποινικά αδικήματα τα οποία στείλαμε στις αρμόδιες αρχές.

Πρώτη κίνηση ήταν η καταγγελία που έγινε στο ΣΔΟΕ την εποχή που ο Άρης ήταν γενικός γραμματέας. Αν και πέρασε ενάμιση χρόνος από τότε που έγινε η καταγγελία το ΣΔΟΕ ήρθε και διενεργεί έλεγχο για τα τελευταία 10 χρόνια. Ήδη έχει σκάσει καραμπινάτη υπόθεση Μαύρης Εργασίας! Το θέμα αυτό το έχουμε καταγγείλει και στο ΔΣ λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν εργατικό σωματείο να λειτουργεί με καθεστώς Μαύρης Εργασίας και όλοι οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς δήλωναν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη. Πως αυτό το συνδικάτο θα υποστηρίξει τα εργατικά δικαιώματα όταν ως εργοδότης το ίδιο τα καταπατά; Όταν μέσα στο ίδιο του το σπίτι επικρατεί η παρανομία πως θα διεκδικήσει έξω από αυτό την νομιμότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων; Κανένας τους δεν συμφώνησε μαζί μας και όλοι τους συμμετέχουν εις γνώσιν τους στην παρανομία.

Δεύτερη κίνηση είναι η μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του τότε ταμία Κασιμέρη και του τότε οργανωτικού γραμματέα Χριστοφορίδη για απάτη εις βάρος του ταμείου! Ο ένας πήρε και ο άλλος εις γνώσιν του έδωσε χρήματα για ταξίδι στην Σερβία που δεν είχε κάνει!!! Αυτό είναι το ήθος των εργατοπατέρων που ενίοτε παριστάνουν και τους επαναστάτες… Για να καταλάβετε τι ακριβώς έχει συμβεί: Πήγαν οι συνδικάλες μας ταξιδάκι στην Σερβία. Όχι το κλασικό που πηγαίνουν και συνάδελφοι μαζί κάθε χρόνο αλλά «έκτακτο» όπου όλα τα έξοδα τους ήταν πληρωμένα από το ταμείο μας. Επειδή αυτό δεν φτάνει όμως στους εργατοπατέρες μας το συνδικάτο τους έδωσε και από 100 ευρώ την ημέρα στον καθένα τους για να κάνουν τα… ψώνια τους! Το καταλαβαίνεται; Εισιτήρια, ξενοδοχεία, φαγητό, όλα πληρωμένα και μια κατοστάρα την ημέρα χαρτζιλίκι! Τόσο ξεφτίλες είναι! Ζήλεψε λοιπόν ο Χριστοφορίδης τους άλλους που πήγαν και αυτός έμεινε εδώ και έκανε κομπίνα μαζί με τον Κασιμέρη (ο οποίος ήξερε πολύ καλά ότι ο Χριστοφορίδης δεν πήγε Σερβία) για να πάρει τουλάχιστον το χαρτζιλίκι!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που θα βοηθήσει σε όποια ενέργεια γίνει στο μέλλον. Στο τέλος κάθε τριετίας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση καλείται ο κλάδος να εγκρίνει την οικονομική διαχείριση της τριετίας. Στήνουν κάλπες και (ποιος ξέρει πως…) καταφέρνουν κάθε φορά να παρουσιάσουν ότι η γενική συνέλευση ψήφισε υπέρ της διαχείρισης τους – εννοείται πως δεν τους απασχολεί αν η συνέλευση έχει απαρτία. Έτσι βγαίνει «περήφανος» ο κάθε ταμίας και κομπάζει πως «ο κλάδος μέσα από την γενική συνέλευση ενέκρινε την οικονομική διαχείριση που έκανα» και το παίζει «καθαρός ουρανός». Είναι σημαντικό λοιπόν να μην ξαναπέσει ο κλάδος σε αυτήν την παγίδα και να μην υπερψηφίσει-νομιμοποιήσει τις βρομιές τους. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση και να είμαστε ενημερωμένοι για να μην νομιμοποιηθούν οι κλέφτες. Η Γενική Συνέλευση πρέπει να καταψηφίσει την οικονομική διαχείριση της τριετίας. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ!!! Όλοι στην γενική συνέλευση πρέπει να είμαστε παρόντες αλλά και προσεκτικοί, κανένας δεν έχει μαγικό ραβδί για να εξαλείψει τους απατεώνες, όλοι μαζί μπορούμε. Μην ξεχνάτε ότι αν οι συνδικαλιστές δεν στοίχιζαν από έναν μισθό έκαστος κάθε μήνα θα παίρναμε όλοι δωροεπιταγές από 50 – 100 €.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ «ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ» ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ:

Κακανές – Καρακωνσταντής – Κουλουμπαρίτσης – Κασιμέρης – Σιορίκης – Μανίκας – Χρυσανθίδης – Κασιμέρης – Γκολιανόπουλος – Κασιμέρης

Όλοι αυτοί εις γνώσιν τους πλήρωναν τις ρεμούλες και τις υπερβάσεις ακόμα και στα υπέρογκα ποσά που είχαν διεκδικήσει και πάρει σαν άλλοι βουλευτές για προσωπικά έξοδα. Όλοι αυτοί εις γνώσιν τους πλήρωναν και κάλυπταν μαύρη εργασία. Όλοι αυτοί αντί να υπερασπίζουν το δίκαιο του εργάτη καταπάτησαν κάθε έννοια εργατικού δικαίου. Για μην πάμε στο γεγονός πως τα μαύρα χρήματα δεν ξέρει κανείς που πάνε… Μπορεί κανείς να γνωρίζει πως ο εργαζόμενος με μαύρη εργασία δεν υπόγραφε για 1400 ευρώ αλλά στην τσέπη του να έβαζε μόνο 1000; Μπορεί κανείς να βεβαιώσει πως δεν έπαιρνε το κατιτίς του ο ταμίας ή και ο πρόεδρος ή και ο γραμματέας;

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ!

Θέλετε να σας πούμε τι δικαιολογία θα βρουν για να σας ρίξουν στάχτη στα μάτια; Θα σας πουν ότι είναι ένα «γεροντάκι» που έχει πάρει σύνταξη και τον κρατάνε για… συναισθηματικούς και ανθρωπιστικούς λόγους! Δεν το έκαναν για τον εαυτό τους αλλά για το καημένο το γεροντάκι (για την «φουκαριάρα την μάνα μου»… που λέει η διαφήμιση)!!! Τους πιστεύετε; Αυτοί που δεν δίνουν στον Άγιο τους νερό, λυπήθηκαν τον λογιστή; Μήπως επειδή το «γεροντάκι» είναι μαζί τους από την εποχή του Κολλά, ξέρει καλά την δουλειά και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα;;;

Συνάδελφοι, τα λόγια είναι πάντα ωραία αλλά οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε. Θα βρουν χίλια δυο να σας πούνε για να σας χαϊδέψουν τα αυτιά… Οι πράξεις τους όμως παραμένουν και αυτές ενδιαφέρουν τον κλάδο. Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για τους εργαζόμενους.

ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Είναι σχεδόν σίγουρο πως το ΣΔΟΕ θα ρίξει πρόστιμο για όλα αυτά τα χρόνια. Από πού θα το πληρώσουν οι εργατοπατέρες; Λέτε να βάλουν το χέρι στις τσέπες των υπευθύνων ή να βάλουν για άλλη μια φορά χέρι στα δικά μας λεφτά;

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρεώσουν τις ανομίες τους στο ταμείο μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όπως η ευθύνη βαρύνει τους συνδικαλιστές, έτσι και το πρόστιμο να πληρωθεί από αυτούς! Πρέπει να διασφαλιστούν τα χρήματα του Κ.Ε.Α που ανήκουν στους εργαζόμενους και που ψάχνουν τρόπους να τα ξεκοκαλίσουν. Η παρουσία των εργαζομένων στα οικονομικά συμβούλια που θα ακολουθήσουν θα είναι καθοριστική και θα ξεσκεπάσει τους κλέφτες και τους υπεύθυνους για το ότι δεν υπάρχουν χρήματα για δωροεπιταγές προς τους εργαζόμενους, ούτε για ατζέντες δεν άφησαν χρήματα 135.000€ χρεωμένο είναι το ταμείο (μέχρι την έκδοση της ανακοίνωσης)

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Επειδή πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό θα εξηγήσουμε συνοπτικά τι ισχύει και πως καλύπτουν τόσα χρόνια ο ένας τον άλλον.

Τις εντολές πληρωμών τις υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας και ο ταμίας τις εκτελεί. Αυτό ισχύει μέχρι του ποσού των 900 ευρώ, από εκεί και πάνω την εντολή πρέπει να την δώσει το ΔΣ. Χωρίς εντολή ο ταμίας δεν πληρώνει τίποτα! Αυτά στη θεωρεία γιατί στην πράξη τα εφαρμόζουν αλλιώς: Καταρχήν για να παρακάμψουν το ΔΣ σπάνε τα έξοδα σε 900άρια. Κατά δεύτερον ο ταμίας πληρώνει ότι γουστάρει και εκτελεί και προφορικές εντολές. Τέλος του μήνα πηγαίνει ένα πάκο με αποδείξεις στον πρόεδρο και τον γραμματέα να τις υπογράψουν, υπερψηφίζονται και στο ΔΣ και όλα μέλι γάλα… Αντί δηλαδή να προηγηθεί η εντολή της πληρωμής, πρώτα πληρώνει και ύστερα παίρνει την εντολή!

Όταν είχαμε εμείς την γραμματεία πολλά έξοδα δεν εγκρίναμε στον ταμία που τα πλήρωνε με δική του ευθύνη. Η πάσκε κατηγορούσε τον Κομίνη συνεχώς για τα οικονομικά και τελικά η ίδια του τα νομιμοποίησε όταν πήρε το προεδρείο! Όλοι μα όλοι, δεξιοί και αριστεροί υπερψηφίζουν πάντα τα οικονομικά γιατί στην μάσα είναι όλοι μαζί! Καλύπτουν ο ένας τον άλλο και εγκρίνουν όλα τα έξοδα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ που δεν έχει εγκρίνει το φαγοπότι τους και έχει καταψηφίσει όλα αυτά τα έξοδα της ρεμούλας.

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Κάθε συνδικαλιστής παίρνει νόμιμα:

-Τζάμπα καφενείο που για 15 άτομα μας κοστίζει σχεδόν 2000 ευρώ τον μήνα!

-Τζάμπα κινητό τηλέφωνο που μας κοστίζει από 5000 -15000€ τον μήνα!

-60 ευρώ το μήνα για βενζίνες στον κάθε έναν.

-15 ευρώ την ημέρα για την παράσταση του συνδικαλιστή σε δικαστήριο

-πρόεδρος και γραμματέας παίρνουν επίδομα από 100 ευρώ ο καθένας

-Δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων και ανακοινώσεων

-Δωρεάν ταξιδάκια σε εσωτερικό και εξωτερικό με νοικιασμένα ΙΧ με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με επίδομα εκπροσώπησης.

-Και όσα ακόμα από κοινού συναποφασίσουν ανεξαρτήτως κόστους.

Εμείς συνάδελφοι δεν δεχόμαστε πως «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» ειδικά όταν τους «νόμους» τους φτιάχνουν ανήθικοι. Για αυτό ποτέ δεν δεχτήκαμε να κάνουμε χρήση κανενός από τα παραπάνω προνόμια. Δεν καταδεχτήκαμε να πιούμε ούτε έναν καφέ εις βάρος του ταμείου. Πήγαμε και στα δικαστήρια και ποτέ δεν πήραμε τα 15 ευρώ γιατί θεωρήσαμε ξεφτίλα να παίρνει κάποιος «αποζημίωση» επειδή κάνει απλά το καθήκον του. Δεν δεχτήκαμε να πάρουμε έξοδα μετακίνησης την ώρα που για πολλούς συνάδελφους δεν υπάρχει καν υπηρεσιακό λεωφορείο. Ούτε το επίδομα γραμματέα δέχτηκε να πάρει ο Άρης για όσο διάστημα είχε την θέση. Τις ανακοινώσεις και τις εφημερίδες μας τις πληρώνουμε πάντα μόνοι μας και κινητά έχουμε μόνο της εταιρίας. Τώρα το πως γίνεται εμάς να μας βρίσκουν οι συνάδελφοι 24 ώρες το 24ωρο-365 μέρες τον χρόνο και τους άλλους με τα εξτρά ακριβοπληρωμένα κινητά όχι, παραμένει μυστήριο…

Θυμάται κανείς τα μπουφάν της πανεργατικής… …Και το «δώρο γάμου» του Κουλουμπαρίτση;

Θα σας δώσουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα λαμογιάς και υπερκομματικής συνεργασίας: Στις αρχές που ήταν ο Άρης γραμματέας άρχισαν τα παπαγαλάκια της πάσκε να διαδίδουν ότι το συνδικάτο θα πληρώσει για μπουφάν μηχανής στους συνδικαλιστές της «πανεργατικής». Έσκιζαν τα ρούχα τους και «ρωτούσαν» αν θα υπογράψει ο Άρης ως γραμματέας αυτά τα έξοδα. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως και εμείς μπήκαμε μέσα για να φάμε και πως τώρα που έφυγε η «τίμια» πάσκε από το προεδρείο θα γίνει…πλιάτσικο! Πράγματι πηγαίνει ένα πρωί ο ταμίας Κασιμέρης στον Άρη να του υπογράψει για δύο μπουφάν μηχανής για τους πανεργατικάριους. Ο Άρης φυσικά αρνήθηκε και του είπε ρητά να μην πληρώσει τέτοιο έξοδο. Ο Κασιμέρης του απάντησε πως δεν είναι κάτι κακό εφόσον χρησιμοποιούν την μηχανή του συνδικάτου και πως ο ίδιος έχει πάρει στο παρελθόν κράνος! Τέλος πάντων τα μπουφάν τα πήραν χωρίς την έγκριση του Άρη, δηλαδή παράτυπα. Πότε και ποιος λέτε ότι τα «νομιμοποίησε»; Ο Κουλουμπαρίτσης ύστερα από οκτώ μήνες που ανέλαβε πρόεδρος! Όχι βέβαια μόνος του αλλά με την σύμφωνη γνώμη όλου του ΔΣ, εκτός των δύο συνδικαλιστών του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΔΗΓΩΝ. Η πάσκε δηλαδή που χτυπιόταν για τα μπουφάν της πανεργατικής τα νομιμοποίησε… Μέχρι τότε βέβαια τα λαλίστατα και «αγανακτισμένα» με αυτά τα έξοδα παπαγαλάκια της είχαν αλλάξει τροπάριο…

Όσοι βέβαια έχουν μνήμη δεν περίμεναν τίποτα καλύτερο από τον Κουλουμπαρίτση (τον επαναστάτη του…Μπόμπολα) ο οποίος ως ταμίας το 2003 έκανε σε παπαγαλάκι της Πάσκε δώρο γάμου 300 ευρώ από τα χρήματα του ταμείου!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ!!!

Σας εκθέσαμε τον τρόπο λειτουργίας τους και σας ενημερώσαμε για τις δικές μας κινήσεις. Για ότι νεότερο προκύψει καθώς και για κάθε ενημέρωση που θα έχουμε από την δικαιοσύνη θα βγει νέα ανακοίνωση. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να διασφαλιστούν τα χρήματα του ΚΕΑ και να μην ψηφιστεί από την Γενική συνέλευση η οικονομική διαχείριση της τριετίας που πέρασε. Επειδή είναι σίγουρο πως όλοι τους θα αρχίσουν να λένε το μακρύ και το κοντό τους για να δικαιολογηθούν και να βγάλουν την ουρά τους απέξω, πρέπει να θυμάστε ότι όλοι τους γνώριζαν και κανείς τους τόσα χρόνια δεν μίλαγε. Κανείς τους δεν τόλμησε να κάνει αυτά που κάναμε εμείς. Θα πουν επίσης ότι τώρα δεν είναι ώρα για τα οικονομικά αλλά για αγώνες και πως έτσι χάνουμε την ουσία που είναι να πολεμήσουμε την κυβέρνηση. Ρωτάμε λοιπόν εμείς: Ποιος θα πολεμήσει την κυβέρνηση; Τα λαμόγια που νοιάζονται για το πώς θα μοιράσουν την πίτα του ταμείου; Οι εκμεταλλευτές του ιδρώτα των συναδέλφων τους; Αυτοί που τόσα χρόνια δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να βάλουν τάξη στο σπίτι τους- γιατί έτσι τους βόλευε;

Κακά τα ψέματα συνάδελφοι, από τα μικρά φαίνονται και τα μεγάλα. Αυτός που σε πουλάει για έναν καφέ, ένα τηλέφωνο και λίγα ευρώ, είναι δυνατόν να πολεμήσει την κυβέρνηση και το σύστημα; Ένα ψίχουλο θα του ρίξουν και θα κάνει κωλοτούμπες! Ας αφήσουν λοιπόν τα αγωνιστικά παραμύθια τους γιατί από ψευτοεπαναστάτες χορτάσαμε.

Όπως λέει η παροιμία: Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ…

Μόνο που στην δική μας περίπτωση χαίρονται επί πολλά χρόνια…

1 σχόλια:

 1. ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
  Κάθε συνδικαλιστής παίρνει νόμιμα:
  -Τζάμπα καφενείο που για 15 άτομα μας κοστίζει σχεδόν 2000 ευρώ τον μήνα!
  -Τζάμπα κινητό τηλέφωνο που μας κοστίζει από 5000 -15000€ τον μήνα!
  -60 ευρώ το μήνα για βενζίνες στον κάθε έναν.
  -15 ευρώ την ημέρα για την παράσταση του συνδικαλιστή σε δικαστήριο
  -πρόεδρος και γραμματέας παίρνουν επίδομα από 100 ευρώ ο καθένας
  -Δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων και ανακοινώσεων
  -Δωρεάν ταξιδάκια σε εσωτερικό και εξωτερικό με νοικιασμένα ΙΧ με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με επίδομα εκπροσώπησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.