26 Ιανουαρίου 2012

22:29
Tο κλιμάκιο της τρόικας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης θα έχουν αύριο κρίσιμη συνάντηση για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των επαφών των δανειστών με τους επικεφαλής των υπουργείων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα μας.

Ο κ. Βορίδης, ο οποίος το πρωί ενημέρωσε τον τομεάρχη Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, δήλωσε ότι το προσχέδιο νόμου έχει τεθεί υπόψη της τρόικας, αλλά θα συζητηθεί εκ νέου με το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αθήνα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, με την έννοια ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα πρέπει να ανοίξει με κανόνες, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν συγκλίνουσες απόψεις από τα κόμματα, τα συνδικάτα και φυσικά τους δανειστές μας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο υπουργός Υποδομών προσδιόρισε ότι το σχέδιο νόμου αναμένεται να πάρει το δρόμο της βουλής στις αρχές Φεβρουαρίου και ότι θα προηγηθεί νέος γύρος επαφών με τα κόμματα, τα συνδικάτα και τους φορείς. Διευκρίνισε, επίσης, ότι σε περίπτωση που υπάρξουν αντιρρήσεις της τρόικας, με τον ορθό διάλογο θα βρεθούν οι σωστές συνθέσεις.

Πηγή : 24h NewsRoom

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.